Oslo Børs: Oppgang i vente. Oljeprisen nærmer seg 30 dollar. Få impulser fra Asia.

Som en følge av at verden nå gradvis gjenåpnes har vekstimpulsene i verdensøkonomien bedret seg de siste dagene. Oljeprisen som er en av råvarene som er mest sensitiv til endringer i global vekst, nærmer seg 30 dollar med stormskritt

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 1,5%, eller innenfor intervallet [1,2, 1,8]%. TOM, ORK, BAKKA i fokus.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,6 prosent i snitt mandag.

Økt spenningsnivå mellom USA og Kina pga. Covid-19 situasjonen satte sitt preg på børsene i Asia og Europa mandag. På Wall Street derimot, lot ikke investorene seg påvirke nevneverdig.

Olje og energiaksjer dro for øvrig lasset med en sektoroppgang på nesten 4 prosent. Selskaper som Exxon Mobil og Chevron (to av verdens største integrerte oljeselskaper) steg hhv. 4 -og 2 prosent. Det er naturlig å anta at dette kan hjelpe Oslo Børs i dag, i alle fall de oljerelaterte selskapene.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte opp 0,6 prosent i natt.

Børsene i Kina, Japan og Sør Korea holdt stengt tirsdag, dermed er det lite å trekke frem fra den regionen i dag.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 28,5 dollar per fat, opp 6,3 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 10,29, mens 30-års renten i USA ligger på 1,28 prosent.

Som en følge av at verden nå gradvis gjenåpnes har vekstimpulsene i verdensøkonomien bedret seg de siste dagene. Oljeprisen som er en av råvarene som er mest sensitiv til endringer i global vekst, nærmer seg 30 dollar med stormskritt. Dette er godt nytt for mange selskaper som har slitt i kjølvannet av oljepriskollapsen i 2020.

Når det er sagt, oljeprisen er langt ifra nivåer som gjør den samlede oljeproduksjonen i verden lønnsom, derfor vil det økonomiske presset på de svakeste spillerne i sektoren opprettholdes.

Fikk du med deg Warren Buffetts populære årsmøte i helgen? Undertegende gjorde. Hør mer om dette i ukens episode av #Markedspuls.

Markedspuls – Buffett spesial

Kommentar: Kraftig børsnedgang etter Trump trusler. Norwegian derimot, stjal hovedoverskriftene

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer