Oslo Børs: Oppgang i vente. Ny børsrekord i USA. Netthandelsgiganten Amazon ledet an

S&P 500 stengte i ny all-time high tirsdag, godt hjulpet av teknologirelaterte aksjer, samt netthandelsgiganten Amazon (+4,1%). Amazon er opp over 80 prosent så langt i år og har derfor vært en av de viktigste bidragsyterne i S&P 500 indeksen. Få om noen selskaper har profitert mer på COVID-19 pandemien enn Amazon.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,3%, eller innenfor intervallet [0,1, 0,4]%. KCC, NRC, FLEX, FJORD, WWI i fokus (resultater)

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,2 prosent i snitt i går.

S&P 500 stengte i ny all-time high tirsdag, godt hjulpet av teknologirelaterte aksjer, samt netthandelsgiganten Amazon (+4,1%). Amazon er opp over 80 prosent så langt i år og har derfor vært en av de viktigste bidragsyterne i S&P 500 indeksen. Få om noen selskaper har profitert mer på COVID-19 pandemien enn Amazon.

Det er for øvrig viktig å være klar over at det samlede markedet hovedsakelig har løftet seg pga. betydelig rentefall. Det er null-renter de aller fleste steder i vestlig verden, noe som gjør fremtidige kontantstrømmer mer verdt i dag enn tidligere. Mao. aksjekursene samlet sett, er ikke opp fordi selskapenes inntjening er opp, men fordi sentralbankene har sendt rentene i “kjelleren”. Et sitat fra mitt store forbilde, Warren Buffett, kan være passende i denne sammenhengen:

Interest rates are like gravity in valuation. If interest rates are nothing, values can be almost infinite. If interest rates are extremely high, thats a huge gravitational pull on value – and we had that in the early 1980s

Warren Buffett

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte opp 0,1 prosent i snitt i natt.

Investorene på de asiatiske børsene lot seg ikke rive med av tirsdagens S&P 500 rekord. Forholdet mellom USA og Kina fortsetter å prege stemningen på børsene i regionen. Nå som valgkampen i USA er i gang forventer de fleste at tonen mellom verdens to supermakter blir enda tøffere.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 45,1 dollar per fat, opp 0,2 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,84, mens 30-års renten i USA ligger på 1,38 prosent.

Råoljelagrene i USA falt ytterligere i forrige uke, men dette var ikke nok til å løfte oljeprisen. Brentoljen handels fremdeles til 45 dollar fatet. Politikerne i USA har til gode å komme til enighet om en ny stor krisepakke til det amerikanske folk. Det er naturlig å anta at denne pakken, når det kommer, vil bidra positivt på oljeetterspørselen.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer