Gå til hovedinnhold

Oslo Børs: Oppgang i vente, men gårsdagens kraftige globale børsfall har satt en støkk i mange investorer

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte opp 1,1 prosent i natt. Viktige børsindekser i Asia klatret tirsdag, etter å ha falt betydelig mandag. Frykten for at Coronaviruset (Covid-19), skal bli en pandemi har skapt bekymringer verden over

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,6%, eller innenfor intervallet [0,5, 0,7]%. BAKKA, LSG og AUSS i fokus (resultater)

Roger Berntsen, analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -3,5 prosent i snitt mandag. De amerikanske børsene falt “tungt” i går som en følge av global virusfrykt. Utviklingen i USA ble mer eller mindre lik den vi så i Asia og Europa mandag. Økt spredning av Covid-19 (Coronaviruset) utenfor Kina er det som bekymrer investorene. Skulle smitten øke i omfang vil flere land måttet igangsette drastiske tiltak (“stoppe landet opp”) slik Kina har måttet gjøre de seneste ukene. Dette kan/vil evt. hemme global vekst ytterligere.

Enn så lenge anser ikke WHO (verdens helseorganisasjon) Covid-19 som en pandemi, men WHOs Generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus sa på en nyhetskonferanse i Genève i går (mandag), at viruset har potensialet til å bli det.

KursRetning% endring
Dow Jones Industrial Average27 961-3,6
NASDAQ Composite9 221-3,7
S&P 5003 226-3,4

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte opp 1,1 prosent i natt. Viktige børsindekser i Asia klatret tirsdag, etter å ha falt betydelig mandag. Frykten for at Coronaviruset (Covid-19), skal bli en pandemi har skapt bekymringer verden over. De fleste børsindeksene i verden er i negativt terreng for året, dog de færreste av disse er i korreksjonsmodus på nåværende tidspunkt. Hvorvidt vi kommer der gjenstår å se. Forrige store korreksjon var i 4. kvartal 2018.

KursRetning% endring
S&P Asia 504 9151,1
Nikkei 22522 605-3,3
HANG SENG INDEX26 8600,1

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 56,8 dollar per fat, opp 1,8 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,33, mens 30-års renten i USA ligger på 1,87 prosent.

KursRetning% endring
Brent Spot Indicator56,81,1
US Dollar / Norwegian Krone9,33-0,2
Euro / Norwegian Krone10,13-0,3
US 30 Years Benchmark bond1,87-0,1

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Kommentar: Kraftig børsfall mandag. Covid-19 viruset i fokus. WHO advarer om global pandemi.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer