Oslo Børs: Oppgang i vente. Fase-en avtalen mellom USA og Kina er klar?

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte opp 0,6 prosent torsdag, mens de toneangivende indeksene i USA steg mellom 0,7 og 0,8 prosent. USA og Kina skal nå være i mål (kun signering gjenstår) med den mye omtalte fase-en avtalen, der Kina forplikter seg til å kjøpe betydelige mengder amerikanske jordbruksprodukter

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,8%, eller innenfor intervallet [0,5, 1]%.

Roger Berntsen, analytiker i Nordnet

Norge og USA

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte opp 0,6 prosent torsdag, mens de toneangivende indeksene i USA steg mellom 0,7 og 0,8 prosent. USA og Kina skal nå være i mål (kun signering gjenstår) med den mye omtalte fase-en avtalen, der Kina forplikter seg til å kjøpe betydelige mengder amerikanske jordbruksprodukter og råvarer i bytte mot at USA halverer tollbarrierene som er reist de siste to årene. Dette er godt nytt for aksjemarkedene, hvis mindre geopolitisk usikkerhet er positivt.

Når det er sagt, hovedstridstemaene i handelskrigen, de som omhandler intellektuelle rettigheter, statlig overvåkning, samt Kinas klassifisering som “fremvoksende” i WTO er fortsatt uavklart. Dvs. forhandlingene må antas å bli enda tøffere fremover. Mao. ligger det i kortene at fase-en avtalen vil skrotes om disse forhandlingene skulle stoppe opp.

Asia og olje

De asiatiske børsene endte kraftig opp på nyheten om at fase-en avtalen mellom USA og Kina er klar til signering. Det er naturlig å anta at de europeiske børsene, inkludert Oslo Børs kan dra nytte av dette i dag. I tillegg går det nå mot at britene trer ut av EU på en “kontrollert måte” innen 31. januar, gitt gårsdagens valgresultat i Storbritannia.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 64,6 dollar per fat, opp 0,1 prosent fra gårsdagens nivåer.

Hør også: #pengepodden – Aker inn i REC & OPEC-møtet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer