Oslo Børs: Oppgang i vente etter historiske opptur på Wall Street tirsdag

Dow Jones indeksen steg 11,4 prosent tirsdag, noe som representere det 5. beste dagen i indeksens historie. Vi må tilbake til “depresjonen” på 1933 for å finne tilsvarende oppgang på de amerikanske børsene

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 1,4%, eller innenfor intervallet [0,9, 1,8]%.

Roger Berntsen – Analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 9,6 prosent i snitt tirsdag.

Dow Jones indeksen steg 11,4 prosent tirsdag, noe som representere det 5. beste dagen i indeksens historie. Vi må tilbake til “depresjonen” på 1933 for å finne tilsvarende oppgang på de amerikanske børsene.

Når det er sagt, gårsdagens oppgang må sees i lys av den siste tids brutale børsfall. Videre, maskinhandel, dvs. algoritmehandel, må antas å være den retningsdrivende kraften i markedet i disse dager, noe som er svært typisk når usikkerheten blant investorene er skyhøy. På ett eller annet tidspunkt vil denne “maktbalansen” endres.

Det er naturlig å anta at sentralbankenes stimulanseprogram (innblanding i obligasjonsmarkedet) vil føre til mer rasjonelle bevegelser i finansmarkedene fremover.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte opp 4,3 prosent i natt.

Gårsdagens historiske børsoppgang, både i USA, men også i Europa, ga fornyet optimisme i Asia i natt. Investorene venter nå på at de amerikanske politikerne skal bli enige om Trumps krisepakke.

“Krigen” mot COVID-19 viruset er ventet å pågå en god stund gitt at smittetoppen har til gode å bli nådd både i Europa og USA.

Olje og valuta Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 28 dollar per fat, opp 1,7 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 10,93, mens 30-års renten i USA ligger på 1,42 prosent.

Oljeprisen har holdt seg relativt stabil det siste døgnet. Den kommende krisepakken fra USA er ventet å stimulere etterspørselen etter olje lengre frem i tid. Når det er sagt, nyhetsstrømmen i forbindelse med den pågående oljepriskrigen er ventet å øke fremover, noe som kan, eller vil, gi store utslag i oljeprisen også fremover

Markedet for oljefrakt er i “fyr og flamme” om dagen. I går tok jeg en halvtimes prat med CEO i Frontline – Robert MacLeod. Her kan du høre hva han hadde å si

Robert Hvide MacLeod – Om Frontline, dagens tankmarked og utsiktene

Slik gikk det på Oslo Børs tirsdag

Kommentar: Kraftig rekyl på verdens børser, inkludert Oslo Børs

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer