Gå til hovedinnhold

Oslo Børs: Oppgang i vente, dog ingen drahjelp fra Asia i natt. COVID-19 situasjonen, samt selskapsresultater i fokus.

Investorene i Asia tok et hvileskjær mandag. COVID-19 tallene har utviklet seg i positiv retning den senere tid, både i Europa og USA, noe som har bidratt til økt optimisme på verdens børser.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,5%, eller innenfor intervallet [0,3, 0,7]%. MOWI i fokus.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 2,4 prosent i snitt fredag.

Investorene i USA var mest opptatt av hvordan det går med bekjempelsen av COVID-19 viruset, men også hvilke økonomiske effekter dette nå får på selskapene som i disse dager leverer sine tall for Q1.

Når det er sagt, det er selskapenes framtidsutsikter (guiding) som vil bli mest retningsdrivende for børsene fremover, tror vi.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte ned -0,5 prosent i natt.

Investorene i Asia tok et hvileskjær mandag. COVID-19 tallene har utviklet seg i positiv retning den senere tid, både i Europa og USA, noe som har bidratt til økt optimisme på verdens børser.

Totalt har ca. 165 000 dødd som en følge av viruset, dog det er naturlig å anta at smitte -og dødstallene kan akselerer igjen, gitt at flere land nå planlegger for gradvis gjenåpning av sine respektive økonomier.

Mao. faren er på langt vei ikke over, til tross for at finansmarkedene priser inn at det verste er bak oss. Den danske børsen, hvis mange selskaper er defensive av natur (Novo Nordisk mfl), samt teknologitunge Nasdaq er mer eller mindre uendret for året. Oslo Børs derimot, er ned ca. 19 prosent i 2020. Videre, Dow Jones indeksen er ned 15 prosent, mens S&P 500 står i minus 11 prosent så langt i år.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 27,6 dollar per fat, ned -1,7 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 10,4, mens 30-års renten i USA ligger på 1,25 prosent.

De største oil-majors, deriblant Exxon Mobil, Chevron, Total, BP og Equinor er ventet å kutte betydelig i sine investeringsbudsjetter fremover som en følge av kuttavtalen mellom OPEC+ og G20 landene tidligere i måneden.

Når det er sagt, i det korte bildet er det det fullstendige fraværet av oljeetterspørsel som preger markedet. Dvs. først når større deler av verdensøkonomien har startet opp igjen vil markedet kunne balansere. Det er naturlig at så vil skje, dog kanskje ikke ila. 2020 (anybody’s guess). Uansett, dette klimaet er “svarte natta” for oljeservice industrien, en industri som står for betydelig sysselsetting i Norge.

Slik gikk det på Oslo Børs i fredag

Kommentar: Solid ukeavslutning på Oslo Børs. Både olje, sjømat -og bankaksjer steg markant

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer