Oslo Børs: Oljedrevet oppgang i vente? Amerikanske skiferoljeprodusenter kan bli “tvunget” til samarbeid med OPEC+

Flere aktører tror og håper at amerikanske skiferprodusenter, med Occidental Petroleum i spissen, kan være interessert i å kutte i produksjonen som en følge av den lave prisen

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 1,8%, eller innenfor intervallet [1,5, 2]%.

Roger Berntsen, analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 4,9 prosent i snitt tirsdag

Det ble en ny berg-og-dalbane opplevelse for investorene på Wall Street tirsdag. Selv om børsene stengte opp nesten fem prosent, var situasjonen vesentlig annerledes midt på dagen.

Usikkerheten i tilknytning til Covid-19, samt kollapsen i oljeprisen har skapt store bekymringer blant mange aktørene. Skulle oljeprisene holde seg lav over lengre tid vil dette gi mange konkurser i oljesektoren. Konkurser i oljesektoren vil dernest ramme finanssektorene. Mao. står mye på spill for en rekke selskaper og investorer nå. Det kan for øvrig tenkes at “siste ord” hva gjelder produksjonsbegrensninger blant de store oljeprodusentene ikke er sagt. Les mer om dette i vår oljekommentar nedenfor.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte ned -1,6 prosent i natt.

Virusutbruddet (Covid-19), samt usikkerheten i oljemarkedet preget investorene i Asia i natt. Alle venter nå på større finanspolitiske tiltak fra myndigheter verden over. Her hjemme vil regjeringen lansere sine første tiltakspakker på fredag, i et forsøk på å hindre unødvendig negative ringvirkninger i økonomien både på kort og lang sikt. Storstilte rentekutt er også ventet fremover.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 38 dollar per fat, opp 4,7 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,57, mens 30-års renten i USA ligger på 1,16 prosent.

Flere aktører tror og håper at amerikanske skiferprodusenter, med Occidental Petroleum i spissen, kan være interessert i å kutte i produksjonen som en følge av den lave prisen. Om så skulle være tilfellet, vil Saudi Arabias strategi om å “oversvømme” markedet for 2. gang på fem år vise seg å bli vellykket.

Mao. dersom “alle” de store oljeprodusentene (OPEC, Russland og Occidental Petroleum) skulle bli enige om å begrense produksjonen, vil oljemarkedet rask komme i balanse igjen. Mao. her kan mye skje.

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Børskommentar: Svak oppgang «dagen derpå». Regjeringen varsler tiltakspakker

Roger Berntsen, analytiker i Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din

[mailpoet_form id=”2″]

Disclaimer: undertegnende har eierinteresser i de to største oljeselskapene på Oslo Børs, Equinor og Aker BP.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer