Oslo Børs: Nytt fall i vente. Covid-19 tallene fortsetter å stige i Europa og USA

Covid-19 tallene (smitte -og dødstallene) fortsetter å stige globalt, tross relativt positive utviklingstrekk i flere land, deriblant Kina, Japan og Korea

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -3,7%, eller innenfor intervallet [-4,7, -2,8]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -4,2 prosent i snitt fredag.

De amerikanske politikerne klarte “mesterstykket” å ikke bli enige om en nødvendig økonomisk krisepakke på 2000 milliarder dollar søndag. Denne fadesen ga umiddelbare utslag i finansmarkedene. Børsutviklingen fredag var ei heller lystig.

Når det ser sagt, i løpet av helgen har videokonferansegiganten Cisco gått i bresjen for at de store IT-selskapene, skal øke sine bidrag i “krigen” mot Covid-19, både med cash, egne produkter og teknologisk kompetanse.

Det er naturlig at de fleste selskaper hvis økonomisk situasjon er sterk, vil øke sine bidrag fremover.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte ned -4,5 prosent i natt.

Covid-19 tallene (smitte -og dødstallene) fortsetter å stige globalt, tross relativt positive utviklingstrekk i flere land, deriblant Kina, Japan og Korea. Den alvorlige situasjonen preget de asiatiske investorene mandag. Nikkei 225 (Japan) endte for øvrig opp mandag.

Viruset som tidligere i år tvang Kina til å “stenge ned” sitt land i flere uker, herjer nå i Europa og USA. Virusets utbredelse i disse regionene har til gode å nå toppen, noe som betyr at tiltakene som de fleste land har innført, vil måtte opprettholdes/intensiveres fremover.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 26,4 dollar per fat, ned -3,1 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 11,66, mens 30-års renten i USA ligger på 1,43 prosent.

Oljeprisen, målt i USD, steg markant fredag, for så å falle tilbake igjen mandag. Det er naturlig å anta at dette vil prege oljerelaterte aksjer i dag.

Dollaren har styrket seg på nytt gjennom helgen, spesielt mot den norske kronen, noe som kan tenkes å dempe fallet i en rekke norske aksjer i dag, inkludert oljeselskapene.

Equinor har for øvrig besluttet å stanse sitt tilbakekjøpsprogram gitt dagens situasjon. Listen over selskaper som velger å droppe/stanse utbyttene i disse tider øker for hver dag.

Slik gikk det på Oslo Børs fredag

Kommentar: Historisk rentekutt og heftig oljeprisoppgang ga oppgang fra start, men så…

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer