Oslo Børs: Nedgang i vente. Renteskuffelse gav stort børsfall i USA, men børsene i Europa bør klare seg bedre i dag

Den amerikanske sentralbanken satte som ventet, ned renten med 0,25 % poeng i går, men varslet samtidig at dette ikke var starten på en serie rentekutt. Aksjemarkedene i USA falt kraftig på denne uttalelsen, da investorene hadde håpet på forsikringer om minimum ett rentekutt til inneværende år. De toneangivende indeksene, Dow Jones Industrial Average, S&P 500 og Nasdaq Composite, endte ned 1,2 %.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,5%, eller innenfor intervallet [-0,7, -0,4]%.

FED kuttet renten som ventet, men..

Den amerikanske sentralbanken satte som ventet, ned renten med 0,25 % poeng i går, men varslet samtidig at dette ikke var starten på en serie rentekutt. Aksjemarkedene i USA falt kraftig på denne uttalelsen, da investorene hadde håpet på forsikringer om minimum ett rentekutt til inneværende år. De toneangivende indeksene, Dow Jones Industrial Average, S&P 500 og Nasdaq Composite, endte til slutt ned 1,2 %.

Europeiske varer mer konkurransedyktige

Det er naturlig å anta at renteskuffelsen i USA vil prege de europeiske børsene i dag, inkludert Oslo Børs. Når det er sagt, europeisk økonomi vil i det korte bilde, profitere på gårsdagens rentebeslutning, da denne gav en umiddelbar styrkelse av dollaren. En sterkere dollar gjør europeiske varer mer konkurransedyktige ovenfor de amerikanske.

Oljeprisen, målt i norske kroner, uendret

Oljeprisen, målt i dollar, er ned 1 % fra gårsdagens nivåer. Oljeprisen målt i norske kroner derimot, er uforandret siste døgn. Mao. kan dollarstyrkelsen begrense nedsiden i de oljerelaterte aksjene på Oslo Børs i dag.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer