Oslo Børs: Nedgang i vente. Ny “smell” på Wall Street grunnet Coronaviruset. Skuffende tall fra SalMar

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte ned -1,3 prosent i natt. De asiatiske børsene klarte seg bedre onsdag enn de de amerikanske gjorde i går kveld. Coronavirusets spredning er det som bekymrer investorene

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -1,4%, eller innenfor intervallet [-1,7, -1,1]%. SALM og SUBC i fokus (resultater)

Roger Berntsen, analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -3 prosent i snitt tirsdag. Investorenes fokus er utelukkende rette mot Coronaviruset som har spredd seg til flere land utenfor Kina. Både USA, Italia, Iran og Korea har meldt om flere smittede de seneste dagene. Når det er sagt, antallet er ikke stort, men gitt den siste tids utvikling er viruset ventet å spre seg til de fleste land etterhvert.

WHO (verdens helseorganisasjon) har for øvrig ikke erklært viruset som en pandemi på nåværende tidspunkt. Det skal for øvrig sies at de fleste land i vestlig verden har et robust helsesystem som fra tid til annen har måttet håndtere større virusutbrudd. WHO fremhevet for øvrig, under en pressekonferanse i går (tirsdag), viktigheten av at alle land gjør de nødvendige forberedelser.

KursRetning% endring
Dow Jones Industrial Average27 081-3,1
NASDAQ Composite8 966-2,8
S&P 5003 128-3,0

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte ned -1,3 prosent i natt. De asiatiske børsene klarte seg bedre (onsdag) enn de de amerikanske gjorde i går kveld. Coronavirusets spredning er det som bekymrer investorene. Sensitive aksjer (olje, råvare og transportselskaper) har fått hardest medfart så langt. Global vekst er ventet å få seg en “knekk” i 2020, men en rekke stimulerende tiltak fra myndigheter og sentralbanker er ventet å demme noe opp for dette.

KursRetning% endring
S&P Asia 504 850-1,3
NIKKEI 225 INDEX22 4260,0
HANG SENG INDEX26 669-0,8

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 54,7 dollar per fat, ned -1,6 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,37, mens 30-års renten i USA ligger på 1,83 prosent.

KursRetning% endring
Brent Spot Indicator54,70,0
US Dollar / Norwegian Krone9,370,2
Euro / Norwegian Krone10,190,1
US 30 Years Benchmark bond1,830,0

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Kommentar: Lerøy Seafood et av få lyspunkt på Oslo Børs tirsdag. Coronaviruset i fokus

Roger Berntsen, analytiker i Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din

[mailpoet_form id=”2″]

Disclaimer: undertegnende har eierinteresser i SalMar, selskap hvis nevnt i dette innlegget

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer