Oslo Børs: Nedgang i vente. Nye dødsfall grunnet kinesisk virus ga kraftig børsfall i Asia

Verdens børser har startet 2020 sterkt, men stemningen har snudd noe de seneste dagene pga. utbruddet av det dødelige coronaviruset fra Kina. Foreløpig er det meldt om 17 dødsfall relatert til viruset, blant 540 tilfeller

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,5%, eller innenfor intervallet [-0,7, -0,4]%.

Roger Berntsen

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte opp 0,1 prosent onsdag, mens de toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) endte flatt i snitt. Den brede europeiske indeksen STOXX Europe 600 falt for øvrig -0,1 prosent.

USA

Verdens børser har startet 2020 sterkt, men stemningen har snudd noe de seneste dagene pga. utbruddet av det dødelige coronaviruset fra Kina. Foreløpig er det meldt om 17 dødsfall relatert til viruset, blant 540 tilfeller. Når det er sagt, verdens helseorganisasjon (WTO), er ventet å komme med en uttalelse innen kort tid. Dvs. de vil evt. ta stilling til om virusutbruddet skal erklæres som en global nødsituasjon på nåværende tidspunkt. Om så blir tilfellet vil de økonomiske effektene bli større, spesielt innenfor transportsektoren, samt næringer knyttet til reise, ferie og fritid.

Nye sterke kvartalsrapporter hindret de amerikanske børsene i å falle onsdag. Bl.a. leverte IBM sterke tall for 4. kvartal. Aksjen steg over tre prosent på tallene. Så langt har 3/4 av selskapsresultatene i USA kommet inn på den positive siden. Mao. har det vært en oppløftende start på resultatsesongen.

IndekserKursRetning% endring
Dow Jones Industrial Average29 1860,0
NASDAQ Composite9 3840,1
S&P 5003 3220,0

Asia

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte ned -1,9 prosent i natt. Stigende dødsfall grunnet coronaviruset fra Kina, skapte ny frykt blant investorene i Asia. Tiltak for å hindre spredning er for øvrig igangsatt, men foreløpig er det for tidlig å trekke konklusjoner om hvorvidt denne situasjonen vil utvikle seg til å bli et globalt helseproblem.

IndekserKursRetning% endring
S&P Asia 505 132-1,9
Nikkei 22523 795-1,0
HANG SENG INDEX27 740-2,1

Olje og valuta

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 62,2 dollar per fat, ned -1,5 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,99, mens 30-års renten i USA ligger på 2,2 prosent

Oljeprisen har falt under 63 dollar per fat som en følge av usikkerhet knyttet til coronaviruset. Skulle transportsektoren rammes som en følge av dette, vil etterspørselen etter olje også falle, i alle fall på kort sikt.

Olje og valutaKursRetning% endring
Brent Spot Indicator62,2-0,8
US Dollar / Norwegian Krone8,990,2
Euro / Norwegian Krone9,960,1
US 30 Years Benchmark bond2,200,0

Annet

Norges Bank avholder i dag rentemøte, dog styrinmgsrenten er ventet å bli holdt i ro på 1,5 prosent. Rentebeslutningen offentliggjøres kl. 10.

Les også

Kommentar: Bud på Funcom, emisjon i NEL og PGS, samt sterke tall fra Gjensidige

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer