Oslo Børs: Nedgang i vente. Investorene i USA tok en pust i bakken torsdag. IEA tror på svakere oljeetterpørsel inneværende år

Etter en lengre periode med oppgang valgte de amerikanske investorene å ta en pust i bakken torsdag. S&P 500 handles for øvrig nær toppnivåene fra før COVID-19 pandemien brøt ut, godt hjulpet av null-renter og kraftige stimulansepakker fra myndigheter verden over

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,2%, eller innenfor intervallet [-0,4, 0]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,1 prosent i snitt i går.

Etter en lengre periode med oppgang valgte de amerikanske investorene å ta en pust i bakken torsdag. S&P 500 handles for øvrig nær toppnivåene fra før COVID-19 pandemien brøt ut, godt hjulpet av null-renter og kraftige stimulansepakker fra myndigheter verden over.

Forutenom COVID-19 situasjonen preges nyhetsbildet av manglende utvikling i forhandlingene om en ny krisepakke til det amerikanske folk.

På makrofronten fortsetter tallene å komme inn på den positive siden. Tallene for førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd kom inn under en millioner i forrige uke, noe som var bedre enn ventet.

Videokonferansegiganten Cisco, skuffet investorene i går da de leverte tall og guiding som var vesentlig lavere enn ventet. Aksjen falt hele 11 prosent i ordinær handel, samt ytterligere 6 prosent i etterhandelen.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte opp 0,2 prosent i snitt i natt.

Det skjedde lite på de asiatiske børsene fredag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Når det er sagt, den spente situasjonen mellom USA og Kina bekymrer endel investorer. Siden utbruddet av pandemien i mars, har Kina gjennom lovendring, tilegnet seg økt innflytelse overfor Hong Kong, til store protester fra resten av verden. USA på sin side har tatt grep for å utestenge kjente applikasjoner utviklet av kinesiske giganter, i det amerikanske markedet. Det er naturlig å anta at spenningsnivået mellom verdens to supermakter vil opprettholdes frem mot høstens presidentvalg i USA.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 45,1 dollar per fat, ned -0,4 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,88, mens 30-års renten i USA ligger på 1,43 prosent.

Det internasjonale energibyrået IEA, valgte i går, å justere ned prognosen for oljeetterspørsel inneværende år. Lavere aktivitet innenfor flytransport var hovedgrunnen for justeringen.

Lyttetips!

#pengepodden – Ny sjef i Equinor & flom av Norwegian-aksjer

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer