Oslo Børs: Nedgang i vente. Handelskrigen i fokus: Trump vil ikke akseptere en dårlig avtale

De asiatiske børsene endte ned onsdag, dermed er tonen satt for børsene i Europa i dag. Investorene i regionen lot seg påvirke av gårsdagens uttalelser fra Trump, der har gjentok at ha ikke ville akseptere en dårlig handelsavtale med Kina

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,4%, eller innenfor intervallet [-0,6, -0,2]%.

Nedgang i Asia gir nedgang i Europa

De asiatiske børsene endte ned onsdag, dermed er tonen satt for børsene i Europa i dag. Investorene i regionen lot seg påvirke av gårsdagens uttalelser fra Trump, der har gjentok at han ikke ville akseptere en dårlig handelsavtale med Kina. Han tok også til orde for at Kina ikke lenger burde få lov til å kalle seg en fremvoksende økonomi.

Lesetips: Handelskrigen «The Rumble in the (G-20) Jungle»

Mange forventer at handelskrigen mellom USA og Kina vil pågå en god stund, noe som vil bidra til en ytterligere svekkelse av verdensøkonomien.

Demokratene vil stille Trump for riksrett?

Stemningen på de amerikanske børsene var også svak i går kveld, dog mest pga. meldinger om at Demokratene vil stille Trump for riksrett. Demokratene mener at Trump skal ha utøvd press ovenfor Ukraina i et forsøk på å få dem til å etterforske Joe Bidens sønn for mulig korrupsjon ifb. med hans rolle i Ukrainas største privateide gasselskap. Joe Biden er Trumps utfordrer i det kommende presidentvalget. Når det er sagt, gitt at Demokratene er i mindretall i Senatet er en evt. riksrett prosess ikke ventet å få konsekvenser for Trump.

Oljeprisen har falt i takt med det generelle markedet, da investorene frykter lavere oljeetterspørsel dersom verdensøkonomien skulle svekke seg ytterligere. .

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer