Oslo Børs: Nedgang i vente. Boris Johnson truer igjen med en hard-Brexit

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte ned 0,4 prosent tirsdag, mens de toneangivende indeksene i USA steg mellom 0,1 og 0,2 prosent til ny all-time high. Indeksene i USA og Europa gikk hver sin vei i går, etter at Storbritannias statsminister, Boris Johnson, hintet om at en Hard-Brexit er tilbake på agendaen

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,2%, eller innenfor intervallet [-0,3, -0,1]%.

Roger Berntsen, analytiker i Nordnet

Norge, Europa og USA

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte ned 0,4 prosent tirsdag, mens de toneangivende indeksene i USA steg mellom 0,1 og 0,2 prosent til ny all-time high. Indeksene i USA og Europa gikk hver sin vei i går, etter at Storbritannias statsminister, Boris Johnson, hintet om at en Hard-Brexit er tilbake på agendaen. Johnson ønsker å bruke det nylige valgresultatet, der hans parti fikk flertall, til å presse EU til en bedre “skilsmisse”-avtale. Hvorvidt han vil lykkes med det er en annen sak. Spillteoretisk tror vi det blir vanskelig for britene å få til noen vesentlige endringer i den eksisterende avtalen, da dette kan undergrave EU som prosjekt/konsept. Lakseselskapene, som er mer avhengig av forutsigbarhet knyttet til Brexit enn de fleste andre selskaper på Oslo Børs, falt tildels mye i gårsdagens handel.

Asia, olje mm.

De asiatiske børsene endte for øvrig også ned i natt, grunnet Boris Johnsons siste Brexit-utspill. Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 65,7 dollar per fat, ned 0,2 prosent fra tirsdagens nivåer.

Les også: Mine nyttårsraketter

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer