Gå til hovedinnhold

Oslo Børs ilegger Lavo.tv AS overtredelsesgebyr

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.
Oslo Børs

Oslo Børs har vedtatt å ilegge Lavo.tv AS et overtredelsesgebyr på 300.000 kroner for brudd på forpliktelsen til å offentliggjøre innsideinformasjon.

Den 17. juni 2019 traff Oslo Børs følgende vedtak:
«For vesentlig brudd på plikten til å melde innsideinformasjon til markedet etter Løpende forpliktelser for selskaper tatt opp til handel på Merkur Market punkt 3.1.1 (1), ilegges Lavo.tv AS et overtredelsesgebyr på 300.000,- kroner, jf. Løpende forpliktelser punkt 12.3 (2) og (3).»

Kort sammendrag av saken
I denne saken har Oslo Børs konstatert flere vesentlige brudd på regelverket for utstedere på Merkur Market. Overtredelsene av informasjonsplikten er samlet sett alvorlige. I tillegg har det vært andre brudd på regelverket.

I desember 2018 oppstod det en utfordrende likviditetssituasjon for Lavo.tv AS og det forelå uenighet med selskapets långiver vedrørende tilførsel av kapital under eksisterende låneavtale. Dette utgjorde innsideinformasjon senest 20. desember 2018. Forholdet ble først delvis offentliggjort 8. januar 2019 ifm. innkalling til ekstraordinær generalforsamling, samt at ytterligere opplysninger ble kjent gjennom avisoppslag påfølgende dag.

Mandag 14. januar 2019 ble Lavo.tv AS varslet om at selskapets långiver tok rettslige skritt for å forhindre at styrets forslag om oppløsning og avvikling av selskapet ble vedtatt på den ekstraordinære generalforsamlingen. Forholdet utgjorde innsideinformasjon og ble ikke offentliggjort av selskapet, men ble kjent gjennom oppslag i media 18. januar 2019.

Les hele saken på Oslo Børs sin nettside.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer