Gå til hovedinnhold

Optimisme på Wall Street. Fed i fokus

De fleste indeksene i Asia er ned onsdag morgen, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Investorene venter nå på nye signaler fra den amerikanske sentralbanken.

Disclaimer: Det er viktig å påpeke at denne børskommentaren er ment som generell informasjon, og skal ikke forstås som investeringsråd. Formålet er å gi leseren innsikt i verdensøkonomien og finansmarkedene, for å øke forståelsen og kunnskapen om disse områdene.

Morgenrapport – onsdag 26 Juli

  • Vi tror Oslo Børs åpner ned 0,2%, eller innenfor intervallet [-0,6, 0,2]%. Selskaper i fokus; EQNR, SUBC

Våre spådommer, utarbeidet klokken 07:42 i dag, baserer seg på utviklingen i de globale finansmarkedene etter forrige handelsdag.

USA

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA og RUSSELL 2000) steg 0,2 prosent i snitt i går.

Det var ingen tegn til gevinstsikring på Wall Street, til tross for en lang rekke med oppgangsdager. Dow Jones-indeksen har steget tolv dager på rad, godt hjulpet av oppløftende resultater og forventninger om at rentetoppen i USA er nær. Microsoft, som inngår i Dow Jones-indeksen, skuffet imidlertid investorene da de slapp sine tall for andre kvartal etter stengetid tirsdag. Dette kan potensielt sett endre markedssentimentet. Alphabet (tidligere Google), som er en av Microsofts store konkurrenter innenfor skylagring, leverte derimot strålende tall i går. Microsoft falt 3,7 prosent i etterhandelen, mens Alphabet steg 6,1 prosent.

PDD Holdings Inc (5,3%), Zscaler Inc (4,6%), NXP Semiconductors NV (4,3%), toppet vinnerlisten blant selskapene som inngår i Nasdaq indeksen indeksen, mens Sirius XM Holdings Inc (-14,5%), Lucid Group Inc (-4,6%), Paccar Inc (-2,7%), endte på bunn.

ASIA

De største indeksene i Asia (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) er ned -0,2 prosent i snitt onsdag morgen.

De fleste indeksene i Asia er ned onsdag morgen, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Investorene venter nå på nye signaler fra Federal Reserve, som avholder rentemøte i kveld. Markedet, eller investorene, forventer at den amerikanske sentralbanken hever renten med 0,25 prosentpoeng. Om dette er den siste rentehevingen i denne syklusen, er derimot det store spørsmålet. Skulle rentetoppen bli nådd i forbindelse med dette møtet, vil det positive momentumet i aksjemarkedene potensielt kunne fortsette en stund til.

Renter, valuta og råvarer

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 82,69 dollar per fat, ned -0,2 prosent fra tirsdagens nivåer. Gassprisen (Henry Hub Natural Gas) er opp 2 prosent i samme periode. 1 USD koster i skrivende stund; 10,08 NOK, 10,36 SEK, 6,74 DKK og 0,9 EUR, mens 2 -og 10 års renten i USA ligger på hhv. 4,88 og 3,89 prosent. To års renten er ned to basispunkter fra gårsdagens nivåer, mens ti års renten er ned ett punkt.

Ifølge tall fra API (det amerikanske petroleumsinstituttet) steg råoljelagrene i USA med 1,32 millioner fat i forrige uke. Oljeprisen reagerte negativt på disse tallene, ettersom de var betydelig høyere enn forventet. Oljeprisen er primært drevet av prinsippene om tilbud og etterspørsel. Når amerikanske oljelagertall øker, betyr det at det er mer tilgjengelig olje enn det som blir konsumert, noe som øker tilbudet. Hvis etterspørselen ikke matcher dette økte tilbudet, kan oljeprisen falle. En større økning enn forventet i oljelagertall kan dermed indikere et høyere oljetilbud enn etterspørsel, potensielt pressende prisen nedover.

Det er viktig å huske på at oljeprisen også påvirkes av andre faktorer som geopolitiske hendelser, økonomiske indikatorer og beslutninger fra store oljeprodusenter som OPEC.

Kilde: Rådata (renter, valutakurser, råvarepriser, indekser og aksjekurser) er hentet fra Infront.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer