Gå til hovedinnhold

Opptur i Asia tirsdag. Oljeprisen i fokus

De asiatiske børsene steg i natt, noe som gir håp om drahjelp fra denne regionen i dag. Investorene ser nå frem til en ny resultatsesong, ettersom første kvartal er avsluttet.

Disclaimer: Det er viktig å påpeke at denne børskommentaren er ment som generell informasjon, og skal ikke forstås som investeringsråd. Formålet er å gi leseren innsikt i verdensøkonomien og finansmarkedene, for å øke forståelsen og kunnskapen om disse områdene.

Morgenrapport – tirsdag 2. april

  • Vi tror Oslo Børs åpner opp 0,5%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,8]%.

Våre spådommer, utarbeidet klokken 07:23 i dag, baserer seg på utviklingen i de globale finansmarkedene etter forrige handelsdag, deriblant S&P 500 futures som er uendret siden Oslo Børs stengte før påske.

Wall Street

  • De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA og RUSSELL 2000) falt -0,4 prosent i snitt i går.
  • 3M Co (6%), Micron Technology Inc (5,4%), Wynn Resorts Ltd (4,2%), toppet vinnerlisten blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen.
  • Walgreens Boots Alliance Inc (-9,9%), Resmed Inc (-4,4%), ETSY Inc (-4,1%), endte på bunn.

Nasdaq-indeksen endte såvidt i pluss mandag, mens de andre børsindeksene falt. Verst gikk det for Russell 2000, som falt med én prosent på grunn av stigende markedsrenter. Stigende markedsrenter kan ha betydelig innvirkning på mindre selskaper, som de i Russell 2000-indeksen. Disse selskapene, ofte mer avhengige av ekstern finansiering og med strammere kontantstrøm, kan finne seg særlig sårbare i et miljø med stigende renter, noe som kan begrense deres vekstpotensial og påvirke deres økonomiske helse negativt.

Asia

  • De største indeksene i Asia (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) er opp 0,4 prosent i snitt tirsdag morgen.

De asiatiske børsene steg i natt, noe som gir håp om drahjelp fra denne regionen i dag. Investorene ser nå frem til en ny resultatsesong, ettersom første kvartal er avsluttet. Resultatene fra første kvartal kan gi en pekepinn på om selskapene er på rett spor for å nå investorenes forventninger til det kommende året. Noen industrier, som detaljhandel og reiseliv, er mer sesongbetonte og kan derfor oppleve høyere inntekter i visse perioder av året. Det er derfor viktig å sammenligne første kvartal med de andre kvartalene for å forstå sesongvariasjoner.

Renter, valuta og råvarer

  • Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 87,83 dollar per fat, opp 3,2 prosent fra mandagens nivåer. Gassprisen (Henry Hub Natural Gas) er opp 5,8 prosent i samme periode.
  • 1 USD koster i skrivende stund: 10,95 NOK; 10,8 SEK; 6,95 DKK og 0,93 EUR, mens 1 EUR koster: 11,8 NOK; 11,59 SEK og 7,46 DKK.
  • Rentekurven i USA er invertert (toårs renten, som står i 4,69 er høyere enn tiårs renten, som står i 4,32).
  • De langsiktige inflasjonsforventningene i USA, målt gjennom 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ligger på 2,35 prosent, mot Federal Reserve sitt mål på 2 prosent (Kilde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Økte spenninger i Midtøsten har sendt oljeprisen til det høyeste nivået så langt i år. Krigen mellom Israel og Hamas pågår fremdeles, til tross for betydelig press fra USA om inngåelse av våpenhvile. Oljeprisen er opp 14 prosent i år, noe som kan bidra til å opprettholde inflasjonspresset i store deler av verden, og dermed tvinge Federal Reserve til å holde styringsrenten (Fed Funds Rate) på høye nivåer lengre enn tidligere komminisert.

Kilde: Rådata (renter, valutakurser, råvarepriser, indekser og aksjekurser) er hentet fra Infront.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer