Oppgang i vente. Vanskelig virussituasjon i Europa. Oljeprisen under 50 dollar

Det er ingen drahjelp å få fra Asia i dag, da investorene i regionen sendte børsene ytterligere ned i natt. Den vanskelige virussituasjonen i Europa er det som preger finansmarkedene rundt om i verden, inkludert de asiatiske

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,5%, eller innenfor intervallet [0,3, 0,7]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,1 prosent i snitt i går.

Finanssektoren i USA var den eneste sektoren som stod imot gårsdagens globale børsfall. Mange investorer valgte å selge unna sine aksjer etter at en ny og mer smittsom Covid-19 variant skal ha blitt påvist i Storbritannia. Når det er sagt, Storbritannia og de andre europeiske landene har tatt ekstreme grep for hindre virusvarianten å spres seg til kontinentet.

Oljemarkedet, som på mange måter er en proxy på globale vekstutsikter falt også tungt mandag, med påfølgende kursfall i oljerelaterte selskaper, deriblant Occidental Petroleum (-5,7%). Tesla (-6,5%), som ble innlemmet i S&P 500 indeksen toppet taperlisten etter flere dager med solid oppgang. Goldman Sachs og Morgan Stanley gjorde det for øvrig best med en oppgang på henholdsvis 6,1 og 5,7 prosent.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -1,2 prosent i snitt tirsdag morgen.

Det er ingen drahjelp å få fra Asia i dag, da investorene i regionen sendte børsene ytterligere ned i natt. Den vanskelige virussituasjonen i Europa er det som preger finansmarkedene rundt om i verden, inkludert de asiatiske. Ikke overraskende så var det de mest sykliske sektorene (Energi og Finans) som falt mest tirsdag. Dette er for øvrig sektorene som har ledet an den senere tid på forventninger om bedre tider i 2021.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 49,7 dollar per fat, ned -1,2 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,67, mens 30-års renten i USA ligger på 1,66 prosent.

De fleste land stanset all trafikk til og fra Storbritannia i går, etter at en ny virusvariant hadde blitt påvist. Oljeprisen som er sensitiv til global vekst, falt tungt som en følge av dette. Brent oljen har falt under 50 dollar per fat for første gang på flere uker. Hvor lenge Storbritannia vil holdes isolert er uvisst, dog det jobbes på spreng for å finne nye rutiner slik at varetransporten skal kunne gå sin gang.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer