Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente, tross børsfall i USA torsdag kveld. Retningsløst i Asia i natt

De så lenge ut til å bli en rolig dag på Wall Street torsdag, men nyheten om at Biden administrasjonen planlegger en dobling av skattene på capital gains skremte investorene.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [-0,1, 0,4]%. Utvalgte selskaper i fokus; Tomra, Yara, Entra, Norske Skog, XXL

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,9 prosent i snitt i går.

De så lenge ut til å bli en rolig dag på Wall Street torsdag, men nyheten om at Biden administrasjonen planlegger en dobling av skattene på capital gains trigget et umiddelbart salgs press. Både S&P 500, NASDAQ og Dow 30 indeksen endte ned 0,9 prosent for dagen. Investorene hadde også fokus på resultatfremleggelser fra flere selskaper, deriblant; Intel (-1,8%), Equifax (+14,9%), Blackstone (-2%) og Snap (+5% after hours) mfl.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,1 prosent i snitt fredag morgen.

Det endte blandet på de asiatiske børsene fredag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Investorene lot seg for øvrig ikke skremme av børsfallet i USA torsdag kveld, gitt at dette ikke var knyttet til endringer i fundamentale drivere.

Resultatrushet fortsetter i dag med blant annet; Tomra, Yara og Entra.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 65,7 dollar per fat, opp 1 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,34, mens 30-års renten i USA ligger på 2,24 prosent.

En betydelig smitte økningen i India og Japan, to av verdens mest oljeavhengige land, preget oljemarkedet negativt denne uken. Det siste døgnet derimot, har optimismen kommet noe tilbake takket være positive utviklingstrekk i eurosonen. Flere land i Europa er i ferd med å gjenåpnes, noe som er ventet å veie opp for etterspørselsfrafallet i deler av Asia.

Lyttetips

#pengepodden – Tjente 50 mill på REC – nå satser han på rigg

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Stein Nilsen
Stein Nilsen
23.04.2021 08:26

Lyttetips er jo helt bak mål, og denne personen som blir intervjuet har jo ikke snøring på hva han sier. Nei, Roger Berntsen, denne pengepodden burde du ikke tatt med i morgenrapporten.