Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Tjente 50 mill på REC – nå satser han på rigg

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik og Mads digitalt besøk av privatinvestor Nicolay Grove. Tema er Nicolays investeringsstrategi, REC-investeringen – som han tjente 50 mill på, Tesla-shorting og hans nyeste investering i skadeskutte Northern Drilling.

Tjente 50 mill på REC

(fra 09:07) Nicolay var gjest i #pengepodden for knappe to år siden, juni 2019. Den gang fortalte Nicolai at han hadde investert 20 millioner i REC. Disse aksjene solgte han i februar i år med rundt 250 prosent gevinst, eller 50 millioner kroner.

Nicolay forteller hvorfor han solgte aksjene i REC i februar. Han tok gevinst da kursen passerte 20 kroner. Han solgte resten av aksjene ved fremleggelsen av 4. kvartalstallene, da REC skrev ned fabrikken i Kina til null, og at han ikke helt forsto hvorfor.

Aker og Røkkes inntreden i REC diskuteres også. Nicolai har ikke så stor tro på et «Røkke-triks» i REC som vil få kursen ytterligere opp.

Bjørn Erik Sættem og privatinvestor Nicolay Grove (bildet tatt i 2019)

Short Tesla

(fra 25:51) Mange investorer har brent seg på shorting av Tesla-aksjen. Nicolay er en av relativt få som har tjent på å shorte denne volatile aksjen.

Han mener at «alle» er enige om at Tesla er overpriset. Ikke er bilene spesielt bra heller, sier han. Tesla verdsettes nå høyere enn alle andre kjente bilprodusenter til sammen. Elon Musk har skapt en voldsom begeistring for selskapet, og har fått en stor fan-skare i aksjemarkedet. Det vil gå over.

«Never short a dream» har blant andre Arne Fredly uttalt. Hør hva Nicolay svarer på denne påstanden.

Nicolay mener videre at Elon Musk og Tesla gjør en bommert i å åpne for at kunder kan kjøpe Tesla med bitcoin. Amerikanske myndigheter vil ikke akseptere Bitcoin som gjengs betalingsmiddel, og vil motarbeide selskaper som åpner for Bitcoin som betalingsmiddel, tror han.

Bjørn Erik viser til at Cathy Wood i ARK Invest fremdeles er bull på Tesla, og mener at Teslas massive datainnsamling innenfor selvkjøring og deres batteriteknologi kan bli veldig mye mer verdt.

Satser på skadeskutte Northern Drilling

(fra 45:54) Nylig ble det kjent via E24 at Nicolai har kjøpt seg opp til å bli en av de største aksjonærene i Northern Drilling. Dette er et skadeskutt børsnotert offshoreselskap med null drift og to boreskip under bygging.

Nicolay redegjør for rasjonale bak kjøpet. Han tror på høy inflasjon i årene som kommer, som vil drive stålverdier og andre realverdier opp. Vi får et comeback i olje og offshore grunnet økt vekst i verdensøkonomien. Valget falt på Northern Drilling, fordi han mener dette selskapet har høyest oppside.

Nicolay forventer at selskapet får to års utsettelse av leveringen på de to boreskipene som skulle vært levert i år, mot en kompensasjon til verftet. Får de ingen utsettelse, går selskapet trolig konkurs. Investeringen er et veddemål på en riggopptur om et par år.

Bjørn Erik konfronterer Nicolay med at en strategi med å investere i utbombede aksjer som har falt mye generelt en risikabel investeringsstrategi – som lett kan gå galt. Bjørn Erik lurer på årsaken til at Nicolay har valgt en så risikabel strategi? Finn ut hva han svarer.

Sjekk ut den forrige #pengepodden-episoden fra 2019 Nicolay Grove deltok i: Derfor har jeg investert 20 millioner i REC

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer