Oppgang i vente. Tesla til ny all-time high. Elon Musk er nå verdens rikeste. Apple i fokus.

Elon Musk topper nå listen over verdens rikeste etter at hans Tesla steg nye 7,9 prosent i går. Den elektriske bilprodusenten nærmer seg en markedsverdi på vanvittige 800 milliarder dollar, kun slått av gigantselskapene Apple, Microsoft, Amazon

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,5%, eller innenfor intervallet [0,3, 0,7]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,6 prosent i snitt i går.

Elon Musk topper nå listen over verdens rikeste etter at hans Tesla steg nye 7,9 prosent i går. Den elektriske bilprodusenten nærmer seg en markedsverdi på vanvittige 800 milliarder dollar, kun slått av gigantselskapene Apple, Microsoft, Amazon. Når det er sagt, Tesla prises på skyhøye PE multipler i forhold til de tre største selskapene, da deres inntekter ligger langt frem i tid. Med andre ord, for å rettferdiggjøre dagens prising er Tesla nødt til å levere solide operasjonelle forbedringer i årene som kommer.

Tek aksjene, som falt kraftig onsdag, ledet an torsdag. Chip produsentene NVIDA (+5,8%) og Advanced Micro Devices (+5,4%), samt Apple (+3,4%) og Microsoft (+2,8%) utmerket seg med solid oppgang. De mindre selskapene gjorde det også bra, både i absolutte termer, men også i forhold til de store selskapene.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 1,1 prosent i snitt fredag morgen.

En rekke bilprodusentene i Asia, med Hyundai Motors i spissen, steg betydelig i natt. Rykter om at Apple skal være i samtaler med flere bilprodusenter om mulig samarbeid innenfor produksjon av elektriske biler og batterier fikk investorene til å gå av hengslene. Apple har for øvrig vært linket til slike rykter i en årrekke. I følge uttalelser fra Elon Musk hadde Apple muligheter til å investere i Tesla for en del år tilbake, noe de kanskje angrer på i dag.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 54,8 dollar per fat, opp 1,1 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,42, mens 30-års renten i USA ligger på 1,87 prosent.

Oljeprisen har holdt seg sterk i kjølvannet av tirsdagens nyhet om at Saudi Arabia vil kutte egenproduksjonen med en millioner fat i februar og mars. Mange aktører håper og tror det verste nå er bak oss, og at oljeetterspørselen vil gradvis ta seg opp i takt med utrullingen av Covid-19 vaksinene. Det ligger også i kortene at tilbudssiden, på litt lengre sikt, vil begrenses som en følge av manglende leteaktivitet de siste årene.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Einar Tvete
Einar Tvete
08.01.2021 08:57

Det hadde vært fint om det i rapporten ble nevnt hvilken kurs den prosentvise endringen regnes fra. Altså sluttkurs forrige handelsdag.