Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Selskapsresultater i fokus. Oljeprisen nærmer seg 85 dollar per fat

Det ble en sterk avslutning på børsuken i Asia fredag, godt hjulpet av torsdagens solide oppgang i Europa og USA. Nikkei 225 steg 1,4%, dog hovedindeksen i Taiwan gjorde det best.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,5%, eller innenfor intervallet [0,3, 0,7]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,7 prosent i snitt i går.

Knalltall fra en rekke store selskaper bidro til børsrally på Wall Street torsdag. Både Walgreens Boots allianse (+7,4%), Bank of America (+4,5%) og Morgan Stanley (+2,5%) knuste analytikernes resultatforventninger for 3. kvartal. Dersom denne trenden fortsetter kan det de globale aksjemarkedene igjen finne fotfeste etter to turbulente måneder. Når det er sagt, det er for tidlig å konkludere gitt at resultatsesongen nettopp er sparket i gang. I tillegg er den underliggende prisstigningen i verdensøkonomien fremdeles høy, noe som kan føre til høyere styringsrenter enn det som forventes i markedet. Prisstigningen er et produkt av ekstreme stimulansetiltak gjennom pandemien (lave renter, pengetrykking og krisepakker), skyhøye råvarepriser og store disrupsjoner (leveranseproblemer) i viktige industrier.

Walgreens Boots Alliance (+7,4%), APA (+6,5%) og Carrier Global (+4,5%) toppet vinnerlistene blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen, mens US Bancorp (-2,4%), Boeing (-2%) og Wells Fargo (-1,6%) endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,9 prosent i snitt fredag morgen.

Det ble en sterk avslutning på børsuken i Asia fredag, godt hjulpet av torsdagens solide oppgang i Europa og USA. Nikkei 225 steg 1,4 prosent, dog hovedindeksen i Taiwan gjorde det best med en oppgang på over to prosent godt hjulpet av sterke tall fra gigantselskapet Taiwan Semiconductors. 8 av 10 delsektorer i Asia steg.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 84,7 dollar per fat, opp 0,9 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,44, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,53 og 2,03 prosent.

Det ligger an til å bli en ny uke med oppgang i råvareprisene, inkludert oljeprisen. Et fat Nordsjø olje (Brent Blend) koster nesten 85 dollar, opp fra 83 dollar forrige fredag. Deler av denne oppgangen skyldes valutaeffekter (dollaren har falt i verdi i perioden), men den stramme markedsbalansen er fremdeles den drivende faktoren i markedet. Dvs. etterspørselen etter olje overgår tilbudet.

Helgens lyttetips:

pengepodden – Slik har ekspertenes porteføljer utviklet seg

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer