Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Resultatsesongen og Fed i fokus denne uken

Det har skjedd fint lite på Wall Street etter at Oslo Børs stengte fredag ettermiddag, dermed er det ingen drahjelp å få derfra i dag. Resultatsesongen og Fed er i fokus denne uken

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,3%, eller innenfor intervallet [0,1, 0,5]%.

Roger Berntsen

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,1 prosent i snitt i går.

Det har skjedd fint lite på Wall Street etter at Oslo Børs stengte fredag ettermiddag, dermed er det ingen drahjelp å få derfra i dag. Melding om at JPMorgan har overtatt problembanken First Republic, er for øvrig gode nyheter for de aller fleste, da dette fjerner usikkerheten knyttet til bank sektoren, i alle fall i det korte bildet. Investorene venter nå på utfallet av onsdagens rentemøte i Fed (den amerikanske sentralbanken). Markedet forventer at styringsrenten (Fed Funds Rate), heves med nye 0,25 %poeng. Om så skjer vil andre sentralbanker, inkludert den norske, etter alt å dømme følge etter. Norges Banke avholder sitt rentemøte torsdag.

Både S&P 500, Nasdaq indeksen og Dow Jones Industrial Average endte flatt mandag. NVIDIA (+4,2%), Microchip Technology (+3,3%) og Biogen (+2,3%) toppet vinnerlistene, mens Lucid Group (-7,8%), Amazon.com (-3,2%) og Micron Technology (-3,1%) endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,4 prosent i snitt tirsdag morgen.

Pilene på de asiatiske børsene peker svakt oppover i morgentimene, bortsett fra i Australia der sentralbanken jekket opp renten med en kvarting (0,25 %poeng). Selv om resultatsesongen fortsetter med full styrke denne uken vil det meste handle om Fed og deres tenker om rentene fremover. Inflasjonsforventningene i USA de neste ti årene, er fortsatt høyere enn Feds mål på to prosent, dog ikke mye. Nikkei 225 endte opp 0,2 prosent, mens i Hong Kong, der handelen fortsatt pågår, stiger hovedindeksen (Hang Seng indeksen) 0,3 prosent. Det kinesiske aksjemarkedet var stengt tirsdag.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 79,38 dollar per fat, opp 0,2 prosent fra mandagens nivåer. Gassprisen (Henry Hub Natural Gas) er ned -4,2 prosent i samme periode. Dollaren står i skrivende stund i 10,71, mens 2 -og 10 års renten i USA ligger på hhv. 4,14 og 3,56 prosent.

Oljeprisen falt under 80 dollar fatet i forrige uke, noe som bidro til å sende olje- og energiaksjene nedover. Hvorvidt prisen på “verdens viktigste råvare” skal lenger ned eller ikke, er et av de store spørsmålene. Da prisen var på dagens nivåer for relativt kort tid siden, responderte Saudi Arabia og Russland med å kutte produksjonen. Så langt ser dette kuttet ikke ut til å ha hjulpet på markedsbalansen og dermed prisen. Fallende råvarepriser er normalt et tegn på svakere underliggende vekst i verdensøkonomien. Mange håper og tror at dette vil endre seg i løpet av året grunnet økende optimisme i Asia og ikke minst Kina.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer