Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Positiv stemning i Asia i natt. Dow Jones indeksen i ny all-time high. Oljeprisen i fokus

Stemningen på de asiatiske børsene var god tirsdag, dermed er det håp om at de europeiske børsene kan følge etter i dag, i alle fall i åpningsminuttene. Oljeprisen opp.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,6]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,1 prosent i snitt i går.

Sykliske aksjer, med energi og finans i spissen, falt tilbake i går, mens de defensive sektorene konsum, helse og forsyning ledet an. Når det er sagt, bank -og finansaksjene falt etter at to internasjonale giganter, Credit Swiss (-14%) og Nomura (-16%), meldte om stortap på en enkeltkunde i USA (muligens et hedgefond). Gitt at det er snakk om et betydelige beløp som kan ha godt tapt, er det nærliggende å tro at flere finansinstitusjoner vil måtte ta varierende tap som en følge av dette.

Dow Jones indeksen endte for øvrig opp 0,3 prosent og stengte dermed i ny all-time high, mens både S&P 500 og Nasdaq indeksen falt tilbake. Små -og mellomstore aksjer, hvis mange av disse inngår i Russell 2000 indeksen, falt nesten tre prosent. Det kan være verdt å merke seg at Russell 2000 indeksen har steget vesentlig mer en de andre indeksene de siste halve året, da de mindre selskapene profiterer mer enn andre på et oppsving i verdensøkonomien.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,6 prosent i snitt tirsdag morgen.

Stemningen på de asiatiske børsene var god tirsdag, dermed er det håp om at de europeiske børsene kan følge etter i dag, i alle fall i åpningsminuttene. Energi -og teknologirelaterte aksjer gjordet det best, mens de innenfor industri, materialer og forsyning gjordet det svakest. Den japanske finanskjempen Nomura, falt videre i nattens handel, etter å ha falt hele 16 prosent mandag (ref. stortap på en enkeltkunde).

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 64,7 dollar per fat, opp 1,3 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,55, mens 30-års renten i USA ligger på 2,44 prosent.

Suezkanalen kunne omsider åpnes opp igjen tirsdag, etter en ukes blokade. Containerskipet Ever Given kjørte seg fast forrige tirsdag, og har siden hindret skipstrafikken i den viktige passasjen. Oljeprisen og skipsrater har blitt noe påvirket av hendelsen, men ikke mye.

OPEC+ skal holde sitt månedlige møte torsdag, der gruppen skal ta stilling til hvorvidt gjeldende produksjon skal føres videre en måned til eller ikke. Signalene peker i retning av en ny forlengelse grunnet den globale smittesituasjonen, noe som har bidratt til oljeprisoppgang.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer