Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Oljeselskapene “tapetserte” vinnerlistene på Wall Street torsdag. Nasdaq i minus for året

Vinnerlisten blant S&P 500 selskapene ble nærmest “tapetsert” av oljeselskaper i går. Oljeselskaper er sykliske av natur og profiterer derfor stort på stigende renter

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [0, 0,4]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -1,5 prosent i snitt i går.

De amerikanske børsene fortsatte nedover torsdag, nok en gang som en følge av oppgang i de lange rentene. Nasdaq indeksen falt hele 2,1 prosent og endte med det i negativt terreng for året. Dow Jones indeksen klarte seg vesentlig bedre (-1,1%), dog dette var ikke uventet gitt at indeksen har et stort innslag av sykliske aksjer (finans og energi). Vekstaksjer som det finnes mange av i Nasdaq indeksen, er de som blir hardest rammet i perioder med stigende renter, sånn er det bare. Når det er sagt, for den langsiktige investor er store selskaper med sterk underliggende vekst i inntjening alfa og omega. Mao. jo mer de mest solide vekstaksjene skulle falle i pris som en følge av renteoppgang jo mer attraktive vil de fremstå for den langsiktige investor.

Vinnerlisten blant S&P 500 selskapene ble nærmest “tapetsert” av oljeselskaper i går. Oljeselskaper er sykliske av natur og profiterer derfor stort på stigende renter. Oljeprisen gjorde også et hopp i går etter at OPEC+ kom til enighet om å holde produksjonen uendret også i april måned.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,2 prosent i snitt fredag morgen.

Det endte relativt retningsløst på de asiatiske børsene fredag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Når det er sagt, vekstaksjene gjorde det også svakt i Asia. Energirelaterte selskaper derimot, hovedsakelig innenfor olje, ledet for øvrig an slik de også gjorde i USA i går kveld.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 67,8 dollar per fat, opp 3,2 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,59, mens 30-års renten i USA ligger på 2,32 prosent.

Oljeprisen hoppet kraftig i går ettermiddag, da det ble kjent at OPEC+ (OPEC landene, pluss Russland) ble enige om å holde produksjonen uendret, i alle fall ut april. Oljeprisen er opp hele 31 prosent i 2021, men det behøver ikke stoppe der gitt at de store oljeprodusentene oppfører seg disiplinerte (overholder produksjonsavtalen dem imellom) i månedene som kommer og at verdensøkonomien normaliseres.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer