Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Oljeprisen over 70 dollar per fat. Små bevegelser i Asia i natt

Oppløftende makrotall fra Kina var ikke nok til å løfte børsene i Asia i natt. De kinesiske PMI tallene (purchasing Managers’ Index) endte på 52 poeng i mai mot ventet 51,9.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,3%, eller innenfor intervallet [0,1, 0,5]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) var stengt mandag.

Stengte USA børser bidro til lavere aktivitet på de andre børsene rundt om i verden mandag. Når det er sagt, volatiliteten på de globale finansmarkedene har kommet betraktelig ned etter å ha skutt i været for noen uker siden. Investorenes største bekymring er knyttet til økt inflasjonspress (prisstigning) og fare for pengepolitiske innstramninger (renteoppgang). Den amerikanske sentralbanken derimot, hevder at de kraftige prisimpulsene vil være forbigående og at første renteheving kommer i 2023, og ikke i 2022 som mange tror.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,1 prosent i snitt tirsdag morgen.

Oppløftende makrotall fra Kina var ikke nok til å løfte børsene i Asia i natt. De kinesiske PMI tallene (purchasing Managers’ Index) endte på 52 poeng i mai, marginalt over forventningen på 51,9. Alle tall over 50 indikerer økonomisk vekst og vica versa.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 70,3 dollar per fat, opp 1,2 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,3, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,62 og 2,3 prosent.

Oljeprisen har steget jevnt og trutt de siste dagene og handles nå over 70 dollar per fat. Dette er godt nytt for Oslo Børs. Det skal for øvrig sies at oljeselskapene innflytelse på børsutviklingen her hjemme har blitt gradvis redusert de siste 10-12 årene grunnet manglende vekst. Denne trenden (manglende vekst) kommer mest sannsynlig til å fortsette i årene som kommer.

Lær mer om Bergen Carbon Solutions

Investorpresentasjon og Q&A med Bergen Carbon Solutions

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer