Oppgang i vente. Nye rekorder på Wall Street, samt positiv stemning i Asia i natt

Teknologiaksjene dro lasset på Wall Street torsdag kveld. Kjente selskaper som Apple (+2,2%), Microsoft (+2,3%) og Tesla (+6,6%) steg, i likhet med Nasdaq indeksen, til ny all-time high.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,3%, eller innenfor intervallet [0,1, 0,5]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,5 prosent i snitt i går.

Teknologiaksjene dro lasset på Wall Street torsdag kveld. Kjente selskaper som Apple (+2,2%), Microsoft (+2,3%) og Tesla (+6,6%) steg, i likhet med Nasdaq indeksen, til ny all-time high.

Tidligere denne uken passerte Apple 2000 milliarder dollar i markedsverdi og i går stengte Tesla aksjen over 2000 dollar per aksje. Det kan for øvrig nevnes at Elon Musks Tesla har steget vanvittige 786 prosent siste 12 måneder, det til tross for at mange investorer har shortet aksjen da de mener selskapet neppe vil klare seg i konkurranse med de store bilprodusentene.

Lyttetips 1

#pengepodden – IT-gigantenes maktmisbruk & Teslas himmelferd

Oljesektoren klarte seg ikke like bra som de andre sektorene i går, da tunge selskaper som Chevron (-1,8%) og Exxon Mobil (-1,5%) falt tilbake. Det er naturlig å anta at de oljerelaterte aksjene på Oslo Børs kan komme noe under press i dag som en følge av dette.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte opp 0,8 prosent i snitt i natt.

Stemningen på de asiatiske børsene var god fredag. Investorene lot seg rive med av torsdagens børsopptur i USA. Det ble for øvrig ikke sluppet noen store nyheter før helgen, noe som isolert sett må sies å være positivt.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 45 dollar per fat, opp 0,6 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,9, mens 30-års renten i USA ligger på 1,39 prosent.

De siste 14 dagene har oljeprisen (brent blend) holdt seg stabilt på 45 dollar fatet (siste døgn intet unntak). Det er et sjeldent fenomen at oljeprisen står stille så lenge. Den gjeldende kuttavtalen mellom verdens oljeprodusenter er det viktigste årsaken til prisstabiliteten i disse dager. Det ligger i kortene at tilbudssiden vil styres med “jernhånd” så lenge COVID-19 pandemien herjer.

Lyttetips 2

#pengepodden – Inkassobransjen som investeringscase

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer