Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Nye rekorder på Wall Street fredag kveld. Nedgang i Asia i natt

Til tross for positiv børsutvikling i USA fredag kveld, falt de største indeksen i Asia mandag. Energi, materialer -og teknologrelaterte aksjer ledet an nedover.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [0, 0,4]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,7 prosent i snitt i går.

Stemningen var god på Wall Street fredag, da investorene sendte både S&P 500 (+0,8%) og Dow Jones indeksen (+0,9%) i ny all-time high. Nasdaq indeksen (+0,5%), som domineres av teknologi selskaper, har for øvrig ledet an de siste ukene, men har likevel til gode å slå toppnoteringen fra februar i år. Positive vekstutsikter har sendt de lange rentene oppover i 2021, noe favoriserer sykliske aksjer mer enn vekstaksjer.

En ny resultatsesong står nå for tur. Denne uken slipper blant annet JPMorgan, Bank of America og Wells Fargo sine tall for 1. kvartal.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,9 prosent i snitt mandag morgen.

Til tross for positiv børsutvikling i USA fredag kveld, falt de største indeksen i Asia mandag. Energi, materialer -og teknologiaksjer ledet an nedover. Økt smitte, blant annet i India, påvirket investorene i regionen negativt. Fremover vil de asiatiske børsene, i likhet med de amerikanske og europeiske, preges av resultatfremleggelser.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 62,7 dollar per fat, ned -0,2 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,51, mens 30-års renten i USA ligger på 2,33 prosent.

Oljeprisen har holdt seg stabil gjennom helgen, dermed er det ingen ekstra drahjelp å få for oljeaksjene i dag. Når det er sagt, aktiviteten i verdensøkonomien har tatt seg ytterligere opp den senere tid, noe som vil bidra til økt oljeetterspørsel fremover. Når det er sagt, smittesituasjonen er fremdeles vanskelig i deler av verden, deriblant i Europa. I USA derimot, har en betydelig andel av befolkningen allerede blitt helt, eller delvis vaksinert.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer