Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Nasdaq indeksen i ny all-time high. Retningsløst i Asia i natt

Børsene i Asia gikk i ulike retninger tirsdag, dermed er det liten drahjelp å få fra den regionen i dag. I USA derimot, steg NASDAQ indeksen til ny all-time high i går kveld.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,1%, eller innenfor intervallet [-0,1, 0,2]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,3 prosent i snitt i går.

De amerikanske investorene valgte i går, å satse på selskaper innenfor teknologi, telekom og forbruksvarer, tre sektorer som er fremtredende i NASDAQ indeksen. NASDAQ indeksen steg for øvrig til ny all-time high, mens både Dow Jones indeksen, samt S&P 500 falt tilbake. Den generelle stemningen i aksjemarkedet er fremdeles god, men mange er bekymret for smittesituasjonens påvirkningskraft på økonomien på litt lengre sikt. Enn så lenge virker vekstimpulsene i økonomien å være intakte, men fredagens “svake” jobbrapport fra USA kan være et forvarsel på utflating. Når det er sagt, utviklingen i Asia blir viktig fremover, gitt at det er denne regionen som vokser mest. Dvs. de aller fleste store selskaper rundt om i verden har en vesentlig del av sine inntekter fra Asia, derfor vil utviklingen her kunne støtte opp om prisingen i markedet.

Match Group (+7,5%), Pinduoduo (+5,4%) og Moderna (+4,8%) toppet vinnerlistene blant selskapene som inngår i NASDAQ 100 indeksen, mens DocuSign (-6%), Fastenal (-3,4%) og Activision Blizzard (-3,3%) endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,2 prosent i snitt onsdag morgen.

Børsene i Asia gikk i ulike retninger tirsdag, dermed er det liten drahjelp å få fra den regionen i dag. Nikkei 225 i Japan, steg 0,4 prosent på oppløftende BNP-tall, mens Hang Seng indeksen, samt Shanghai CSI 300 endte svakt ned uten tilhørende svake nyheter. De ferske BNP tallene fra Japan, viste at landets økonomi nå vokser med en årstakt på 1,9 prosent, mot ventet 1,6 prosent i følge Reuters.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 71,8 dollar per fat, ned -0,4 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,69, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,37 og 1,99 prosent.

Oljeprisen har falt noe gjennom natten, men handles fremdeles over 70-nivået. Fredagens arbeidsledighetstall fra USA har bidratt til økt usikkerhet hva angår oljeetterspørselen fremover. I tillegg skal Saudi Arabia nylig ha måttet kuttet prisen på olje ut til sine asiatiske kunder. Når det er sagt, de siste makrotallene fra Kina, verdens største importør av olje, har vist styrke, derfor er det for tidlig å trekke noen konklusjoner knyttet til oljeprisutviklingen på kort sikt.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer