Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Nasdaq indeksen i ny all-time high. Laber stemning i Asia i natt

Hydro og Elkem har også levert tall tirsdag morgen, noe som kan tenkes å påvirke børsåpningen her hjemme. Hydro er en av årets vinneraksjer, med en oppgang på hele 40 prosent.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,3%, eller innenfor intervallet [0,1, 0,5]%. Utvalgte selskaper i fokus; Hydro, Elkem, Tesla

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,3 prosent i snitt i går.

Nasdaq indeksen, som domineres av teknologiselskaper i sterk vekst, steg til ny all-time high mandag. Indeksen, som slo knock-out på de fleste andre indeksene i 2020 har for øvrig hengt etter i 2021 grunnet stigende renter. Med andre ord, skulle rentene gjøre nok et byks oppover i 2021 vil vekstselskapene rammes hardest. På onsdag er det duket for nytt rentemøte i den amerikanske sentralbanken, noe som potensielt sett kan påvirke rentemarkedet ytterligere.

1/3 av selskapene som inngår i S&P 500 indeksen leverer sine resultater for Q1 denne uke, inkludert flere av de aller største gigantene. I går, etter stengetid, slapp Tesla relativt sterke tall for Q1, dog svakere enn markedets forventninger noe som ga et kursfall på 2,5 prosent.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned 0,1 prosent i snitt tirsdag morgen.

Det vår få lyspunkter å skimte på børsene i Asia i natt, dermed er det liten drahjelp å få fra den regionen i dag. Når det er sagt, bevegelsene var relativt beskjedne. Storbanken HSBC leverte sterke tall for Q1 tirsdag, det samme gjorde UBS, selvom banken måtte ta et betydelig tap på en enkelt-kunde i USA (Hedgefondet Archegos Capital).

Norsk Hydro og Elkem har også levert tall tirsdag morgen, noe som kan tenkes å påvirke børsåpningen her hjemme. Hydro er en av årets vinneraksjer, med en oppgang på hele 40 prosent. Stigende aluminiumspriser er hovedgrunnen til oppgangen, dog ferske meldinger om storsatsninger innenfor batteri -og hydrogen markedet har også bidratt positivt. Hydros justerte tallene for Q1 kom for øvrig inn bedre enn ventet.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 66,3 dollar per fat, opp 1,9 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,29, mens 30-års renten i USA ligger på 2,25 prosent.

Fed, den amerikanske sentralbanken, starter sitt to dager lange rentemøte i dag. Gitt at den økonomiske aktiviteten i USA, samt verdensøkonomien, har tatt seg betydelig opp siden forrige rentemøte er mange spente på hvilke konsekvenser dette vil få for rentesettingen fremover. Frem til nå har signalene fra Fed vært tydelige på at styringsrenten, Fed funds rate, vil ligge nær null ut 2022.

Merk! Undertegnende har eierinteresser i Norsk Hydro

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer