Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Investorene fortsetter å flokke seg til sykliske aksjer. Dow Jones indeksen i ny all-time high

Stemningen på de asiatiske børsene var god torsdag, dog dette var ikke overraskende med tanke på bevegelsene vi så i USA onsdag kveld. Alle sektorer endte i pluss utenom konsumvarer

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,8%, eller innenfor intervallet [0,6, 1]%. Utvalgte selskaper i fokus; SALM, SUBC (resultater)

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,2 prosent i snitt i går.

Investorene fortsatte å flokke seg til de mer tradisjonelle selskapene på børsen onsdag, noe som bidro til solid oppgang for Dow Jones indeksen (ny all-time high). De små -og mellomstore selskapene gjordet det også sterkt. Tek selskapene, som hovedsakelig er listet på Nasdaq indeksen, lagget nok en gang. Når det er sagt, selvom markedsbevegelsene har vært ekstreme den senere tid, har de samtidig vært relativt normale gitt de underliggende fundamentale forholdene. Dvs. det er matematiske mer fordelaktig og satse på “billige” sykliske aksjer enn “dyre” vekstaksjer når de lange rentene peker oppover slik de nå gjør. Denne trenden har for øvrig vært synlig en god stund, dog ignorert av mange.

Norwegian Cruise Line (+9,3%), Mosaic (8,7%) og United Airlines (+8,6%) toppet vinnerlistene blant S&P 500 selskapene, mens selskaper som Verisk Analytics (-9,6%), Lowe’s Companies (-3,7%) og Leidos (-3,3%).

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 1,3 prosent i snitt torsdag morgen.

Stemningen på de asiatiske børsene var god torsdag, dog dette var ikke overraskende med tanke på bevegelsene vi så i USA onsdag kveld. Alle sektorer endte i pluss utenom konsumvarer. Mange av indeksene i regionen er opp over ti prosent i 2021, ca. det dobbelte av de amerikanske. Oslo Børs har også begynt å røre på seg, og har nå passert S&P 500 med 0,5 prosentpoeng for året.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 67,3 dollar per fat, opp 1,1 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,36, mens 30-års renten i USA ligger på 2,28 prosent.

De lange rentene, deriblant 30-års renten i USA, har steget ytterligere det siste døgnet, godt hjulpet av en forbedret smittesituasjon globalt. Mange land planlegger nå for en mer normal hverdag for sine innbyggere i løpet av 2. halvår. Det er naturlig å anta at veksten i verden vil ta seg betydelig opp dersom ikke noe uforutsett ikke skulle inntreffe de neste månedene. Den amerikanske sentralbanksjefen har for øvrig signalisert at styringsrenten (Fed Funds Rate) vil holdes nær null i overskuelig fremtid, tross den positive utviklingen i smittesituasjonen.

Lær mer om Bank Norwegian (Nowegian finans Holding)

Investorpresentasjon og Q&A med Norwegian Finans Holding

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer