Oppgang i vente. Fed sjef ikke bekymret for “høye” aksjemarkeder. Oljeprisen i fokus

Fed, den amerikanske sentralbanken, avholdt årets siste rentemøte onsdag. Styringsrenten som i mars ble satt ned til null, er ifølge sentralbanken selv, ventet å ligger på dette nivået de neste to årene også

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,5%, eller innenfor intervallet [0,3, 0,7]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,2 prosent i snitt i går.

Fed, den amerikanske sentralbanken, avholdt årets siste rentemøte onsdag. Styringsrenten som i mars ble satt ned til null, er ifølge sentralbanken selv, ventet å ligger på dette nivået de neste to årene også. De økonomiske skadene pandemien har påført samfunnet er betydelige, derfor er rentestimulansen nødvendig. At aksjemarkedene har steget markant etter at rentene ble satt i null, bekymrer ikke Fed sjef Jerome Powell. Tatt rentenivået i betrakting er aksjemarkedet i nødvendigvis ikke høyt priset ifølge Powell selv. Politikerne i USA nærmer seg også en enighet rundt ny stimulansepakke.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,6 prosent i snitt torsdag morgen.

Stemningen på verdens børser har bedret seg de siste dagene, godt hjulpet av en rekke positive vaksinenyheter. Bekreftelser om langvarige rentestimulanser fra de fleste sentralbanker har også bidratt til optimisme blant investorene. Når det er sagt, på kort sikt er smittesituasjonen i USA og Europa fremdeles uoversiktlig.

Selskaper innenfor sektorene helse, materialer og energi gjorde det best i Asia i natt, mens Telekomsektoren falt noe tilbake.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 51,6 dollar per fat, opp 2 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,63, mens 30-års renten i USA ligger på 1,66 prosent.

Oljeprisen har gjort et nytt byks gjennom natten, etter gårsdagens rentemøte i Fed. I tillegg viste fersk statistikk fra det amerikanske energibyrået EIA, at oljelagrene i USA falt mer enn ventet i forrige uke. Oljeprisen er for øvrig tilbake til nivåene fra før virusutbruddet i mars, noe som er ventet å påvirke oljerelaterte selskaper positivt fremover. Når det er sagt, deler av oljeprisoppgangen skyldes valutaeffekter, dvs. gitt at oljen prises i dollar vil oljeprisen også presses oppover når dollaren svekker seg og vica verca.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer