Oljeprisens utvikling i sommer

Hva påvirket oljeprisen i sommer?

Det har vært flere temaer som har preget oljeprisen i juli måned.

På etterspørselssiden frykter man nå at handelskrigen mellom USA og Kina potensielt kan føre til resesjon i Kina og Asia med påfølgende lavere økonomisk vekst. Det har vært Asia med Kina og India i spissen som har stått for den største etterspørselsveksten etter olje de siste årene. Lavere økonomisk vekst vil i så måte føre til lavere etterspørsel etter olje.

I juli oppsto det rykter om at USA ønsker en dialog med Iran. Spørsmålet blir da om sanksjonene mot Iran blir så strenge som først antatt og om enkelte selskaper fortsatt kan få lov til å opprettholde sin virksomhet i Iran.

Libya har igjen åpnet for eksport fra noen nedstengte oljehavner, med potensielt 300 000 fat per dag i eksport. Produksjonstall fra Bloomberg viser en økning fra Saudi Arabia på over 300 000 fat per dag, mens Russland skal ha økt produksjonen med 150 000 fat per dag. Hvor mye mer Russland og Saudi Arabia har mulighet til å øke produksjonen er imidlertid usikkert.

EIA kom med de offisielle tallene for mai måned på tampen av juli. De viste en overraskende sterk etterspørselsvekst, mens produksjonen var noe lavere enn antatt. Kan det være at begrensningene på rørkapasiteten i Permian-feltet begynner å slå ut i lavere produksjon?

Les hele markedsrapporten her

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer