Gå til hovedinnhold

Nyhet – DNB Klimaindeks tar klimautfordringene på alvor

DNB Klima Indeks investerer i selskaper som bidrar til å redusere energirelaterte klimautslipp, notert på børser og regulerte markeder over hele verden i tråd med “Paris avtalen”

DNB Klimaindeks er et globalt indeksfond som er konstruert for å følge målene i Paris avtalen.

DNB Asset Management utvider familien av fond med et forsterket fokus på bærekraftig og grønne investeringer når vi nå lanserer DNB Klima Indeks. Fra før finnes bla. aksjefondene DNB Miljøinvest, DNB Grønt Norden og DNB Global Lavkarbon.

Som en av de første forvalterne lanserer DNB Asset Management et nytt indeksfond med et klart klimamandat – DNB Klimaindeks. DNB Klimaindeks er et globalt indeksfond som er konstruert for å følge målene i Paris avtalen. Fondet investerer i selskaper som bidrar til å redusere energirelaterte klimautslipp, notert på børser og regulerte markeder over hele verden. Fondets investeringer skal etterligne sammensetningen av en internasjonal aksjeindeks for lavutslippsselskaper som er tilpasset målene i Parisavtalen. dvs. en aksjeindeks klassifisert som «EU Paris-aligned Benchmark» MSCI World Climate Paris Aligned

Her kan du se en kort video med forvalter Eirik Hauge som forklarer fondet og invsteringsmandatet.

DNB Klima Indeks er nå tilgjengelig hos Nordnet.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer