Gå til hovedinnhold

Nordnet planlegger å børsnoteres på Nasdaq Stockholm

I forrige uke publiserte vi en pressemelding hvor vi kunngjorde vår intensjon om å bli børsnoterte på Nasdaq Stockholm. Siden Nordnet ble grunnlagt i 1996 har det overordnede målet vært å demokratisere markedet for sparing og investering ved å gi privatpersoner tilgang til samme informasjon og verktøy som profesjonelle investorer. I dag tilbyr vi et bredt utvalg spare- og investeringstjenester, et stort utvalg av finansielle spareprodukter til lave priser, samt utvalgte låneprodukter via vår digitale plattform.

Vi har vært børsnotert før (2000-2017), men har de siste årene vært eid av Öhmangruppen og Nordic Capital. I løpet av disse årene har vi lansert mange nye produkter, som for eksempel en ny app, aksjeutlånsprogram og digitale rådgivningstjenester. Vi har også utviklet nettsidene våre kontinuerlig i denne perioden. I 2019 kjøpte vi Netfonds, og tok for alvor skrittet opp som den ledende banken innen sparing og investeringer i Norge. I mars 2020 nådde vi milepælen én million kunder på nordisk basis, som i praksis betyr en fordobling av kundebasen siden 2016.

En eventuell børsnotering gir oss muligheten til å ytterligere styrke vår profil og vår merkevare, samtidig som det gir kunder og ansatte muligheten til å bli aksjonærer i Nordnet. For å delta i den planlagte børsnoteringen må du være eller bli kunde hos Nordnet. Fullstendige vilkår for den planlagte børsnoteringen blir inkludert i prospektet som Nordnet utarbeider i forbindelse med noteringen. Prospektet forventes å bli publisert søndag 15. november 2020.

Les mer om den planlagte børsnoteringen.

/Anders

Viktig å vite om risiko og avkastning.

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Før du søker om tegning bør du lese prospektet nøye slik at du er klar over risikoene en investering i selskapet og aksjene medfører. Ved overtegning kan din tildeling helt eller delvis utebli.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
6 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
15.11.2020 17:32

Hei Anders

Hva menes med dette: “Det er bare du som er, eller blir, kunde hos Nordnet som kommer til å ha muligheten til å søke om å tegne aksjer i den planlagte børsnoteringen”

Hva med institusjonelle investorer, større investorer, fond etc? Hvordan tegner de?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
16.11.2020 09:19

Hei Renate. Det gjelder kun “retail offering”. Som privatpersoner må du være kunde hos Nordnet om du skal tegne deg i børsnoteringen. Insitusjonelle investorer kan investere uten å være kunde. Anders

Gjest
Gjest
10.11.2020 22:29

Ah! Nå forstår jeg hvorfor dere skrudde opp gebyrene på indeksfond.. dere skal pynte bruden.
Rekordhøyt antall nye kunder pga corona og rett etterpå øke gebyrene ser meget pent ut i regnskapet vil jeg tro. Men hvordan blir det med kundeveksten fremover når dere er blant de dyreste i markedet?
Jeg ville lest q3 rapporten med kritiske øyner..

Forresten var ikke dere børsnotert tidligere? Hvorfor avnoterte dere dere? Og hvorfor noterer dere dere nå?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
11.11.2020 08:09

Totalt sett så taper Nordnet på den nye plattformavgiften kontra tidligere. Vi som jakter høyere avkastning enn det de stusselige indeksfondene gir, tjener på det (retur av provisjon). Så plattformavgiften er ikke noe pynting på bruden, tvert imot.

Men de siste spørsmålene lurer jeg og på.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
11.11.2020 08:51

Takk for kommentaren. Se mine svar på den andre kommentaren.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
11.11.2020 08:51

Hei og takk for kommentaren. Du finner Q3 rapporten her: https://nordnetab.com/about/financials/

Det stemmer at Nordnet var børsnotert tidligere, fra 2000 til 2017. I 2017 ble Nordnet kjøpt opp av Øhmanngruppen ( og Nordic Capital (Private Equity selskap) og tatt av børs. Formålet var å gjøre investeringer som var bedre egnet i et unotert miljø med mindre fokus på tallene fra kvartal til kvartal. Mye av det som var planen når Nordnet ble tatt av børs er gjennomført eller godt på gang, og da mener eierne at det er et godt tidspunkt å putte det tilbake på børs.

Anders