Gå til hovedinnhold

Nordisk eiendomsfond på kjøpstoppen i august

Nordnets fondskunder har fortsatt tro på oppgang, tross nye rekordnoteringer på mange børser i august. Aksjefond ble nettokjøpt for 710 millioner kroner. På kjøpstoppen ligger et nordisk eiendomsfond med ny forvalter samt globale indeksfond.

Vi fikk nok en sterk børsmåned i august, og både USA-børsene og Oslo Børs nådde nye all time high-nivåer i løpet av måneden.

Fond ble nettokjøpt for 815 millioner kroner i august. Aksjefond ble nettokjøpt for 710 millioner kroner. Rentefond ble nettokjøpt for 93 millioner, mens kombinasjonsfond ble nettokjøpt for 12 millioner. (Merk: Disse tallene inkluderer ikke tilflyttede midler til egen pensjonskonto i Nordnet, som ble lansert i februar.)

USA-børsen med over 50 nye toppnoteringer i år

Verdensindeksen steg med knappe to prosent i august, godt hjulpet av amerikanske aksjer, som var opp tre prosent. Oslo Børs var så vidt i pluss i august, og har lagt på seg 18 prosent hittil i år.

Hittil i år har den brede amerikanske aksjeindeksen S&P 500 hatt over 50 dager med nye rekordnoteringer, såkalt «all time high». Det tyder på et veldig sterkt marked. Oppgangen drives av fortsatt lave renter, gode selskapsresultater og at mye nye penger skal inn i markedet.

Eiendomsfond og indeksfond på kjøpstoppen

Odin Eiendom er det mest nettokjøpte fondet i august. Aksjefondet investerer i næringseiendom i det nordiske markedet. Fondet byttet forvalter i fjor sommer.

Normalt er det et salgssignal når forvalter i et suksessfullt fond slutter, siden en ny forvalter ønsker å gjøre endringer i porteføljen, og sjelden klarer å skape like god meravkastning. Da forvalter Øystein Bogfjellmo sluttet i Odin Eiendom i fjor sommer, tenkte jeg at det ville bli vanskelig for Odin å opprettholde den gode historikken til fondet. Men den nye forvalteren, Nils Hast, som tidligere var renteforvalter i Odin, har hatt et veldig sterkt første år. Siste 12 måneder er fondet opp 83 prosent, som er over dobbelt så mye som Norden-indeksen og best blant de nordiske eiendomsfondene.

Blant de ti mest kjøpte fondene i august er hele syv indeksfond, med to globale indeksfond på pallen.

Globale indeksfond bør være fundamantet i en langsiktig fondsportefølje, siden det sikrer markedets avkastning, mener jeg.

Fjorårets vinnerfond på salgstoppen

På salgstoppen ligger BGF Next Generation Technology, Storebrand Fornybar Energi og First Veritas. Dette er tre fond som knuste deres respektive referanseindekser i fjor, men som i år ligger bak.

Dette er et eksempel på at det ikke nødvendigvis er smart å kjøpe fjorårets vinnerfond.

TOPP 10 NETTOKJØPTE FOND I AUGUST:TOPP 10 NETTOSOLGTE FOND I AUGUST:
ODIN EIENDOMBGF NEXT GENERATION TECHNOLOGY
KLP AKSJEGLOBAL INDEKS VSTOREBRAND FORNYBAR ENERGI
NORDNET INDEKSFOND GLOBALFIRST VERITAS
NORDNET INDEKSFOND TEKNOLOGIDELPHI NORGE
KLP AKSJE NORDEN INDEKSSTOREBRAND GLOBAL VERDI
DNB GLOBAL INDEKSFIRST GENERATOR
DNB TEKNOLOGIJPMORGAN CHINA FUND
DNB NORDEN INDEKSFORTE TRØNDER
THEMATICA FUTURE MOBILITYBNP PARIBAS ENERGY TRANSITION
NORDNET INDEXFOND SVERIGESTOREBRAND VEKST

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
04.09.2021 16:53

Flere KLP indeksfond på kjøpstoppen? Er det gjort noe med prisstrukturen til Nordnet som jeg ikke har fått med meg?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
06.09.2021 13:39

De gnir seg nok i hendene hos Nordnet nå ja