Nordic Nanovector og BerGenBio – Norwegians abroad

Ett av årets begivenheter for kreftforskere nærmer seg, American Association for Cancer Research (AACR)! Der kommer også Oslo Børs noterte Nordic Nanovector og BerGenBio til å være. Som navnet på konferansen tilsier så utvikler begge selskapene medikamenter for behandlingen av kreft.

Som aksjonær i ett av selskapene så burde du gjøre deg kjent med hendelsesforløpet som vil utspille seg fremover. Om du lurer på hvorfor slike konferanser er viktige så kan du lese et tidligere innlegg jeg har skrevet om vitenskapelige konferanser. Der forklares det også kort hva et “abstract” er.

Viktige datoer for Nordic Nanovector og BerGenBio

Om du følger Nordic Nanovector og BerGenBio og bare skal ta med deg to ting fra dette innlegget så la det være datoene under:

  • 14. mars – abstracts legges ut.
  • 14. april – AACR starter.

Om du er nysgjerrig på alle datoer som er knytter opp mot AACR så er de samlet under Key Dates.

Allerede 21. februar så kunne du gå inn på AACR sin hjemmeside for å søke opp titlene på det som kalles “ragular abstract”. Hvis du søker opp Nordic Nanovector eller BerGenBio så vil du, etter litt leting, finne titlene på det de skal presentere. For å spare deg bryet så har jeg allerede funnet de frem!

Hva kan vi tolke ut fra titlene?

Nordic Nanovector stiller med den snertende tittelen: “In vitro and in vivo evaluation of the beta-emitting lutetium-177 labeled anti CD-37 antibody radionuclide conjugate 177Lu-NNV003 in DLBCL, CLL and MCL models”.

Og BerGenBio: “BGB324, a selective small-molecule inhibitor of receptor tyrosine kinase AXL, targets tumor immune suppression and enhances immune checkpoint inhibitor efficacy”.

Selv om begge titlene ikke akkurat ruller av tungen så kan du allerede få spennende hint om hva som kommer.

Nordic Nanovector klare for  å ekspandere?

Selv tolker jeg dette som at Nordic Nanovector vil legge frem prekliniske data på sitt medikament HUMALUTIN innen tre forskjellige kreftformer: DLBCL, CLL og MCL.

Siden de nevner “in vitro and in vivo evaluation” så vil jeg også forvente at de legger frem resultater som spenner fra lab-benken til dyreforsøk.

Nordic Nanovector har allerede gode kliniske resultater for BETALUTIN innen follikulær lymfom, og dosestudier på gang i DLBCL. Med HUMALUTIN så virker Nordic Nanovector klare til å ta det ett steg videre.

Om de pre-kliniske resultatene er gode så vil det kunne legge til rette for videre fase I forsøk. Det kan bety at de vil ha kliniske forsøk som spenner over to medikamenter og fire kreftformer. En betydelig de-risking og potensiell inntektsøkning i fremtiden.

Pre-kliniske eller kliniske resultater fra BerGenBio?

Tittelen til BerGenBio virker positiv. Spørsmålet er bare hvor gode resultatene faktisk kommer til å være.

BerGenBio gjøre for tiden tre klinsike forsøk hvor de kombinerer sitt medikament BGB324 med MSD (Merck utenfor europa) sin KEYTRUDA. Videre så meldte de i februar at studien på brystkreft var ferdig med rekruttering i første del. Studien er satt opp slik at en analyse av de første pasientene vil avgjøre om de fortsetter eller avbryter studien. Det er derfor fristende å tenke at de vil presentere kliniske resultater på AACR, men burde vi falle for fristelsen?

Mjukas på Sharveille tok opp to gode poenger når han tolket hva de kom til å presentere. Som den tyven jeg er så stjeler jeg de og videreformidler de her!

  1. Kliniske data har veldig ofte et hint i tittelen av typen “A phase II study etc.”
  2. Dette er sendt inn som et “regular abstract”, og ikke “late-breaking abstract” eller “clinical trail abstract”

Hva taler for kliniske resultater? De skal lese av “interim data” på flere kliniske forsøk i første halvdel av 2018.

Noen av de resultatene kan komme på AACR, men det mest sannsynlige er at de blir presentert på konferansen ASCO, som er i sommer 1.-5. juni, og andre konferanser utover året.

Derfor ser det ut som at resultatene som hører til tittelen er prekliniske resultater.

Hva kan du da vente deg 14. mars?

Når abstract slippes 14. mars så vil du få mer informasjon om hva selskapene skal presentere. Fristen for å sende inn abstract var allerede 1. desmber 2017.

Den store tidsforskjellen mellom innsending av abstract og presentasjon gjør at abstractet ofte kan være noe vagt og ikke helt oppdatert på de endelige resultatene. Det gir derimot en god pekepinn mot hva som kommer, og vil derfor være en kilde til kursdrivende informasjon.

En mulig joker denne dagen er at titlene på “late-breaking” og “clinical trail” abstracts gjøres tilgjengelig. Jeg ville ikke regnet med at Nordic Nanovector eller BerGenBio har sendt inn abstract i disse kategoriene, men man vet aldri hva som kommer.

Show me what you got!

Dette er den store dagen! Presentasjonen blir ofte ferdig kort tid før selskapet skal presentere 14. april. Det gjør at “ferske resultater” kan inkluderes.

Merk at konferansen starter 14. april men går over flere dager. Det kan derfor hende at Nordic Nanovector og BerGenBio presenterer en av de senere dagene. Selskapene vil som regel laste opp presentasjonene på sine hjemmesider etter at de har presentert på konferansen. Da kan du selv laste den ned å gå igjennom resultatene.

Aksjekursen kan bevege seg fort når presentasjonen gjøres tilgjengelig. Om aksjen går opp, ned eller holder seg stabil vil avhenge av resultatene som blir presentert og hvordan markedet tolker dem.

Er det noen regler for hva de kan presentere?

På store konferanser som AACR så er det faktisk et sett med rettningslinjer for hva forskere og selskaper kan presentere. Resultatene kan ikke ha vært publisert før eller presentert på en større vitenskapelig konferanse.

Noen ganger vil denne regelen kunne omgås ved å inkludere mer data i resultatene. De vil da si at resultatene ikke har blitt presentert i sin helhet før nå. Hvis du er mer nysgjerrig på hvilke regler som gjelder så kan du lese om dem på AACR sin side over guidelines.

Da ønsker jeg lykke til, og kom gjerne med tilbakemeldinger og forslag til andre temaer.

Lars Mørland Knudsen

Disclosure: Jeg er har selv aksjer i Nordic Nanovector og BerGenBio som begge nevnes i innlegget. Du kan hele tiden følge mine investeringer på Shareville. Synspunktene jeg kommer med her er mine egne og jeg mottar ikke noe form for kompensasjon fra selskapene jeg nevner. Dette skal heller ikke anses som investeringanbefalinger og vær klar over risikoen som kan fremkomme av å investere i aksjer som blir nevnt.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer