Gå til hovedinnhold

Norden topp 10 – 2023, uke 31

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Norden topp 10 – 2023, uke 31

Torsdag 3. august 2023 er det åtte nye aksjer i Norden topp 10, som nå består av fem svenske, tre norske, en dansk og en finsk aksje.

Vi har rangert de nordiske aksjene ut fra våre tekniske analyser på mellomlang* sikt. Dette gjøres automatisk av Investtechs matematiske algoritmer, som blant annet identifiserer aksjens trender, støtte og motstand, formasjoner og volumutvikling. Kun aksjer med en omsetning på over 1 million euro i snitt per dag siste måneden er med. Datamaskinene lager så både analyseteksten og den konkrete anbefalingen helt automatisk. Analysene er basert på kvantitative forhold og skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring.

Slik bruker Investtech kunstig intelligens: Kunstig intelligens (KI) har opplevd en betydelig økning i popularitet og interesse de siste årene. Investtech har imidlertid benyttet KI lenge, i analysesystemer som er omfattende, objektive og uavhengig av alle eksterne parter. Les mer her!

1. Borr Drilling(BORR.OL) – 2. aug 2023. Siste sluttkurs: 89.7 (0.75)

Borr Drilling viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende. Kursen har også brutt motstanden ved 88.95 kroner i en rektangelformasjon, noe som signaliserer videre oppgang.Aksjen ga også kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 86.61 kroner. Videre oppgang til 103 kroner eller mer er signalisert.Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved cirka 82.00 kroner. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 82.00 kroner ved reaksjoner tilbake.Positiv volumbalanse styrker aksjen på kort sikt.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

2. Frontline Plc(FRO.OL) – 2. aug 2023. Siste sluttkurs: 168.26 (-3.24)

Investorene har over tid betalt stadig høyere priser for å kjøpe seg opp i Frontline Plc og aksjen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang.Aksjen ga også kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 159 kroner. Videre oppgang til 182 kroner eller mer er signalisert.Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 143 kroner.Volumbalansen er positiv og styrker aksjen på kort sikt.RSI-kurven viser en stigende trend, noe som understøtter det positive trendbildet.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

3. Autoliv SDB(ALIVSDB.ST) – 2. aug 2023. Siste sluttkurs: 1072.5 (5)

Autoliv SDB ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende.Aksjen ga også kjøpssignal fra en omvendt-hode-og-skuldre-formasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 964 kronor. Videre oppgang til 1096 kronor eller mer er signalisert.Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 1015 kronor.Positiv volumbalanse styrker aksjen på kort sikt.RSI er over 70 etter en god kursoppgang de siste ukene. Aksjen har et sterkt positivt momentum og videre oppgang indikeres.Spesielt i store aksjer kan imidlertid høy RSI være tegn på at aksjen er overkjøpt, og at det er fare for en reaksjon ned.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Se hele listen med grafer og analyser her >>

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Med vennlig hilsen

Investtech.Com AS

. . . .

Investtech gjør teknisk analyse av alle aksjer for deg!

*Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer