Nødlån med bismak

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Krisen på Kypros satte en støkk i markedene forrige måned, og da først og fremst den noe uheldige håndteringen av innskuddsgarantien i bankene. USA fortsatte på sin side børsoppgangen.

Tross en rekke dårlige nyheter knyttet til situasjonen på Kypros, endte den globale børsindeksen MSCI World opp to prosent i mars (målt i USD). Amerikanske aksjer skilte seg spesielt positivt ut, og den brede S&P 500 indeksen steg hele 3,6 prosent (målt i USD). I Europa la Stoxx 600 indeksen på seg 1,3 prosent (målt i EUR), mens børsene sør for Alpene ble månedens tapere, drevet av Kypros-dramaet. Aten-børsen falt tilbake hele 13,8 prosent (målt i EUR). I Norden skilte Danmark seg ut med en nedgang på 2,2 prosent (målt i DKK), mens den svenske børsen endte marginalt i pluss. Oslo Børs endte ned 0,4 prosent.

Delphi vurderer vi fortsatt muligheten i aksjemarkedene som gode, men man bør nok påregne noe økt volatilitet, og eventuelt en periode med konsolidering, inntil vi får en endelig avklaring på Kypros og valget i Italia. Vi tror på en fortsatt bedring i den globale veksten og ytterligere reallokeringer inn i aksjemarkedet, noe som i sum gir begrenset nedside.

les mer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer