Nedgang i vente. Svak utvikling i Asia i natt. Små -og mellomstore selskaper steg videre i USA torsdag

De asiatiske børsene endte ned på ukens siste handelsdag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Smittetall, geopolitikk (USA vs. Kina), samt ny amerikansk redningspakke toppet nyhetsbildet i Asia i natt

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,5%, eller innenfor intervallet [-0,7, -0,3]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,2 prosent i snitt i går.

Små -og mellomstore selskaper, hvis inngår i Russell 2000 (+2,1%) indeksen, fortsatte oppturen i går, mens de store falt noe tilbake. Når det er sagt, at de mindre selskapene begynner å røre på seg er et positivt tegn hva angår fremtidige vekstutsikter. Sykliske aksjer, typiske innenfor olje -og finanssektoren, blir også foretrukket av investorene når de økonomiske utsiktene bedres.

Resultatsesongen har såvidt blitt sparket i gang i USA, noe som er ventet å påvirke markedet på kort sikt. Senere i dag slipper for øvrig Wells Fargo (+2,8%) og JPMorgan (+0,6%) sine tall for 4. kvartal.

Intel (+4%) aksjen endte på topp for andre dag på rad blant Dow-30 selskapene, mens Visa (-3,6%) endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,2 prosent i snitt fredag morgen.

De asiatiske børsene endte ned på ukens siste handelsdag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Smittetall, geopolitikk (USA vs. Kina), samt ny amerikansk redningspakke toppet nyhetsbildet i Asia i natt. Den kommende presidenten i USA, Joe Biden, varslet i går kveld at hans administrasjon ønsker å øke stimulansepakken (American Rescue Plan) til 1,9 billioner dollar. Bidens foreslåtte “pakke” må for øvrig stemmes igjennom i kongressen for å bli satt ut i live.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 55,7 dollar per fat, opp 0,2 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,5, mens 30-års renten i USA ligger på 1,84 prosent.

Oljeprisen er opp fra gårsdagens nivåer, men rekordhøye smittetall globalt har dempet stemningen i oljemarkedet de siste dagene. Det er for øvrig ventet at flere land vil øke sine stimulansepakker fremover for å sikre at “hjulene” i verdensøkonomien holdes i gang mens vaksinene rulles ut, noe som er alfa og omega for oljemarkedet.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer