Gå til hovedinnhold

Nedgang i vente. Oljeprisen har falt gjennom natten, men stabilt på Asia børsene

Det er ingen drahjelp å få fra Asia i dag, da investorene i regionen forholdt seg relativt rolige i natt. Tek aksjene løftet seg noe, dog dette var mer eller mindre en respons på utviklingstrekkene vi så på de amerikanske børsene onsdag

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,2%, eller innenfor intervallet [-0,4, 0]%. SALM, VEI, OLT, SUBC, FJORD mfl. i fokus (resultater)

Roger Berntsen – analyiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,9 prosent i snitt i går.

Tek aksjene gjordet et aldri så lite comback på Wall Street onsdag, etter to relativt svake dager. Når det er sagt, de sykliske sektorene energi, industri og finans, som ofte går bra nå utsiktene bedres, leder klart på de andre om man ser uken under ett. De fleste investorer håper og tror at Pfizer og BioNtech’s kommende vaksine, som ble meldt mandag, vil bidra til stoppe Covid-19 virusets herjinger verden over.

Apple (+3%), Salesforce (+2,6%) og Microsoft (+2,6%) steg mest av Dow selskapene i går, mens American Express (-4,2%), Boeing (-3,5%) og Walt Disney (-3%) lagget.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,1 prosent i snitt torsdag morgen.

Det er ingen drahjelp å få fra Asia i dag, da investorene i regionen forholdt seg relativt rolige i natt. Tek aksjene løftet seg noe, dog dette var mer eller mindre en respons på utviklingstrekkene vi så på de amerikanske børsene onsdag.

En rekke selskaper har levert tall før børsåpning i dag, deriblant SalMar, Veidekke, NTS, Olav Thon Eiendomsselskap, Subsea 7 og Fjordkraft. Laksekjempen SalMar, som inngår i OBX indeksen, leverte sterke tall. Det er verdt å merke seg at vårt åpningsestimat er korrigert for de enkelte selskapsresultater som kan påvirke børsen i åpningen.

Disclaimer: undertegende har eierinteresser i SalMar og Veidekke

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 43,7 dollar per fat, ned -2,1 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,13, mens 30-års renten i USA ligger på 1,71 prosent.

Oljeprisen har korrigert noe ned det siste halve døgnet, men er likevel kraftig opp for uken som helhet. De lange rentene i USA, målt gjennom 30-årsrenten, har også gjort et byks de siste dagene på forventninger om bedring i de økonomiske utsiktene. De viktigste amerikanske rentene ligger nå på det høyeste nivå siden Covid-19 utbruddet i mars.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer