Gå til hovedinnhold

Nedgang i vente. Nytt tek fall i USA og Asia. Verdiaksjene derimot, steg

Stemningen var god på Wall Street onsdag formiddag, men utover dagen endret investorene adferd. Tek aksjene fikk på ny unngjelde, til fordel for de mer trauste aksjene.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,2%, eller innenfor intervallet [-0,5, 0]%.

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,9 prosent i snitt i går.

Stemningen var god på Wall Street onsdag formiddag, men utover dagen endret investorene adferd. Tek aksjene fikk på ny unngjelde, til fordel for de mer trauste aksjene innenfor energi, finans -og industrisektoren. Nasdaq indeksen endte til slutt ned to prosent, mens Dow Jones indeksen endte uendret. Dow Jones indeksen er for øvrig opp 6 prosent i år, mens Nasdaq indeksen såvidt er i pluss. Når det er sagt, de langsiktige vekstimpulsene i inntjeningsevne blant selskapene som inngår i Nasdaq indeksen er høyere enn de i Dow Jones indeksen, noe som er viktig å være klar over. Det vil si, i det lange løp vil de mest robuste selskapene med høyest vekst i sin inntjeningsevne vinne.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,4 prosent i snitt torsdag morgen.

Tek aksjene i Asia gikk, i likhet med det amerikanske, på en smell i natt, dog dette var ikke nok til å sende indeksene i regionen ned. Solid oppgang i de lange rente, hovedsakelig i USA, har svekket teknologiaksjene betydelig i 2021, men det siste døgnet var det ikke renteoppgangen som tynget sektoren. Med andre ord er det nærliggende å tro at enkelte investorer har blitt usikre på de generelle vekstutsiktene til sektoren. De totale handelsvolumene blant tek aksjene har også falt den senere tid, noe som er negativt for prisene (ref likviditetspremie).

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 63,4 dollar per fat, ned -0,3 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,6, mens 30-års renten i USA ligger på 2,32 prosent.

Oljeprisen har løftet seg to dollar i løpet av det siste døgnet, dog ikke på grunn av forbedringer i fundamentale forhold (smittesituasjonen), men på grunn av problemer i Suez kanalen. Et containerskip blokkerer trafikken etter å ha kjørt seg fast, noe som gjør at viktig olje -og varetransport har midlertidig stoppet opp. Det er ventet at trafikken gjennom kanalen snart kommer igang igjen.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer