Gå til hovedinnhold

Nedgang i vente. Nedgang i Asia i natt. Warren Buffett i fokus

Børsene i både Japan og Kina var stengt i natt, dermed er det ikke så like enkelt å trekke noen klare konklusjoner fra Asia i dag. Smittesituasjonen i India er fremdeles vanskelig.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned 0,2%, eller innenfor intervallet [0, -0,4]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt 0,7 prosent i snitt i fredag.

Positiv smitteutvikling i USA, Kina og Europa bidro til økt optimisme blant investorene i April måned. S&P 500 steg hele fem prosent i perioden, mens Dow Jones og Nasdaq indeksen steg henholdsvis 2,7 og 5,4 prosent. I andre deler av verden, deriblant India og Japan er har pandemien ikke sluppet taket, dog dette har foreløpig ikke hatt stor innvirkning på verdensøkonomien.

Resultatsesongen for 1. kvartal, som har pågått en stund, har også bidratt positivt til børsutviklingen den siste tiden. Både sykliske aksjer (finans og energi) har prestert godt i perioden, men også de store tek gigantene som Microsoft, Apple og Amazon leverte varene i Q1

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225*, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300*) er ned -1,5 prosent i snitt mandag morgen.

Børsene i både Japan og Kina var stengt i natt, dermed er det ikke så like enkelt å trekke noen klare konklusjoner fra Asia i dag. Smittesituasjonen i India er fremdeles vanskelig, noe som bekymrer mange investorene. Flere land har nå stengt grensene til landet grunnet frykt for unødvendig smittespredning.

Warren Buffett og Charlie Munger, to av verdens beste investorer, var i fokus i helgen, da de avholdt den årlige generalforsamling i Berkshire Hathaway lørdag. Tradisjonen tro klarte superinvestorene å skape mange overskrifter gjennom svarene de ga i den 4 timer lange Q&A runden. Blant annet ga Buffett uttrykk for at Berkshire systemet opplever at inflasjonspresset i amerikansk økonomi har tatt seg betraktelig opp den senere tid, noe som står i sterk kontrast til den amerikanske sentralbankens begrensede bekymring rundt temaet

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 66,3 dollar per fat, ned -0,1 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,32, mens 30-års renten i USA ligger på 2,3 prosent.

Etterspørselen etter olje har tatt seg gradvis opp de siste måneden takket være en forbedret smittesituasjon i de viktigste økonomiske områdene i verden. I tillegg har deler av flytrafikken i USA nå kommet tilbake til nivåene fra før pandemiens utbrudd. Flyindustrien er for øvrig en av de viktigste industrien hva angår oljeetterspørsel derfor vil oljemarkedet ikke være friskmeldt før flytrafikken i verden går som normalt igjen. Når det er sagt, så fremt smittesituasjonen ikke skulle komme ut av kontroll igjen vil aktivitetsnivået i verdensøkonomien kunne være tilbake for fult i løpet av 2.halvår.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer