Gå til hovedinnhold

Nedgang i vente. Nasdaq indeksen opp 12 prosent i juli. Oljeprisen i fokus

Juli måned er nå unnagjort. Nasdaq indeksen (+1,9%), som har falt betydelig innværende år (-20,8%) på grunn av stigende renter og lavere vekstutsikter, steg hele 12% i juli.

Vi tror Oslo Børs åpner ned -0,3%, eller innenfor intervallet [0, -0,6]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,4 prosent i snitt fredag.

Juli måned er nå unnagjort, og det med bravur. Nasdaq indeksen (+1,9%), som har falt betydelig innværende år (-20,8%) på grunn av stigende renter og lavere vekstutsikter, steg hele 12 prosent i foregående måned. S&P 500 (+1,4%) og Dow Jones indeksen (+1%) la på seg henholdsvis ni -og syv prosent i juli. Hvorvidt bunnen er nådd for denne gang er fremdeles usikkert, men sommerens kraftige oppgang – trigget av oppløftende kvartalstall fra selskaper i en rekke bransjer, er et steg i riktig retning.

Resultatsesongen for 2. kvartal er ikke unnagjort, men de største “bjellesauene” har levert sterke tall, ikke minst Amazon (+10,4%), Apple (+3,3%) og Exxon Mobil (+4,6%) på fredag. Amazon (+10,4%), Datadog (+6,6%) og Tesla (+5,8%) toppet vinnerlisten blant selskapene som inngår i Nasdaq 100 indeksen, mens Intel (-8,6%), Dexcom (-5,6%) og Comcast (-5,8%) endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,4 prosent i snitt mandag morgen.

De asiatiske børsene startet uken retningsløst, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Nikkei 225 og Shanghai CSI 300 gjorde det relativt bra med en oppgang på 0,5 -og 0,4 prosent. Hang Seng indeksen derimot, falt -0,2 prosent, delvis på grunn av Alibaba. Alibaba, Kinas svar på Amazon, står i fare for å bli delistet fra New York Stock Exchange som en følge av manglende åpenhet. Selskapets aksjer falt hele 11 prosent i USA fredag.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 103,25 dollar per fat, ned -2,6 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 9,67, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 2,67 og 3,04 prosent.

Oljeprisen har kommet noe ned i løpet av helgen, på forventninger knyttet til onsdagens toppmøte i OPEC. Det ligger kanskje i kortene at OPEC+, med Saudi Arabia i spissen, vil komme USAs ønske om lavere oljepriser i møte gjennom høyere oljeproduksjon. Dollaren har også svekket seg ytterligere fra fredagen nivåer, noe som er godt nytt for verdensøkonomien.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer