Nedgang i vente etter kraftig fall i USA og Asia. Sensitive sektorer falt mest

Alle sektorer i USA endte kraftig ned i går, dermed var det få “gjemmeplasser” for investorene på Wall Street. Sensitive sektorer som energi (-4,6%) -og IT (-3,2%) tok den kraftigste smellen, mens defensive sektorer som helse (-1,1%), konsum (-1,6%) og forsyning (-1,6%) klarte seg relativt sett best

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -1,3%, eller innenfor intervallet [-1,8, -0,7]%. NEL i fokus

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -2,4 prosent i snitt i går.

Alle sektorer i USA endte kraftig ned i går, dermed var det få “gjemmeplasser” for investorene på Wall Street. Sensitive sektorer som energi (-4,6%) -og IT (-3,2%) tok den kraftigste smellen, mens defensive sektorer som helse (-1,1%), konsum (-1,6%) og forsyning (-1,6%) klarte seg relativt sett best. Det er naturlig å anta at børsene i Europa, inkludert Oslo Børs, vil preges av fallet i USA når de åpner i dag.

Den amerikanske sentralbanken har gjentatte ganger fremhevet nødvendigheten av en ny stor krisepakke for å hindre unødvendig stress i økonomien, men politikerne ser ikke ut til å kunne enes om dette i en tid der valgkampstrategi synes å være viktigere.

Tesla, som har steget betydelig i år, endte på taperlisten i går med en nedgang på hele 10 prosent. Investorene lot seg skuffe etter tirsdagens “Battery Day”. På topplisten endte for øvrig selskaper som Nike (+8,7%) og Twitter (+6,1%). Meldinger om solid salgsvekst av sportsutstyr var grunnen til oppgangen i utstyrskjempen Nike.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -1,6 prosent i snitt tirsdag morgen.

Den negative stemningen i USA, smittet over på de asiatiske børsene torsdag. Teknologirelaterte aksjene ledet an. Det japanske konglomeratet Softbank som har tunge investeringer innen tek, falt hele 3,6%.

COVID-19 situasjonen er den dominerende faktoren i markedet gitt at kampen mot viruset ikke er over. Smittetallene når stadig nye høyder i flere av verdens regioner. Det skal for øvrig sies at aksjemarkedene samlet sett, har steget betydelig siden bunnen i mars, derfor er det ikke overraskende at volatiliteten i markedet er som den er.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 41,6 dollar per fat, ned -0,7 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,52, mens 30-års renten i USA ligger på 1,41 prosent.

Det er lite nytt å melde om fra oljemarkedet. Fremdeles er det den globale smittesituasjonen som preger markedet. Dvs. de naturlige etterspørselsimpulsene vil mest sannsynlig utebli til kampen mot COVID-19 viruset er over. Når det er sagt, verdens oljeprodusenter med OPEC i spissen, har på mesterlig vis klart å holde tilbudet i sjakk i denne perioden. Det ligger i kortene at partene vil måtte samarbeide en god stund til før verdensøkonomien kommer tilbake til “normalen”.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Kris
Kris
24.09.2020 08:38

Fin Briefing Roger 😉