Nedgang i vente. Børsfall i Asia fredag, tross solid Tek-oppgang i USA torsdag kveld

Det var få lyspunkt å skimte på de asiatiske børsene fredag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. 6 av 10 sektorer endte for øvrig i pluss, deriblant materialer, helse og industri

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,2%, eller innenfor intervallet [-0,4, 0]%. I fokus: GJF (Resultater)

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,2 prosent i snitt i går.

Mens Dow Jones indeksen, S6P 500 endte relativt flatt torsdag, steg den teknologitunge Nasdaq indeksen 0,5 prosent. Selskaper som Apple (+3,7%), Amazon (+1,3%) og Facebook (+2%)) ledet nok en gang an. De store gigantene slipper snart sine tall for seneste kvartal og investorene priser nå inn at disse blir sterke. Til nå har de fleste selskaper som har levert tall for 4. kvartal slått forventningene, dog kursutslagene har vært mer blandet. Mao. kan det tenkes selskapene bevisst har dempet resultatforventningene ekstra i disse krisetider.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,6 prosent i snitt fredag morgen.

Det var få lyspunkt å skimte på de asiatiske børsene fredag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. 6 av 10 sektorer endte for øvrig i pluss, deriblant materialer, helse og industri. Oljesektoren falt tyngst, dog dette skyldes selskap spesifikke hendelser mer enn noe annet.

Tross dagens børsnedtur har 2021 vært strålende samlet sett. S&P Asia 50 indeksen er opp hele 13 prosent, vesentlig mer enn andre toneangivende indekser.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 55,5 dollar per fat, ned -0,6 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,43, mens 30-års renten i USA ligger på 1,87 prosent.

Ferske tall fra USA viste at oljelagrene steg i forrige uke, stikk i strid med forventningene. Skjerpede smittetiltak både i USA, Europa og ikke minst i Kina kan tenkes å ha redusert oljeetterspørselen i det korte bildet. Når det er sagt, den pågående utrullingen av Covid-19 vaksiner har forbedret visibiliteten i oljemarkedet betraktelig den senere tid, noe som også gjenspeiler seg i oljeprisen

Merk! Undertegnende har eierinteresser i Gjensidige Forsikring og Apple, to av selskapene som er nevnt i dette innlegget.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer