Gå til hovedinnhold

Nedgang i Asia i natt. Ny resultatsesong står for tur

Børsene i Asia pekte nedover onsdag, ikke minst i Hong Kong der hovedindeksen Hang Seng, faller 1,4 prosent i morgentimene. Nikkei 225 (-0,4%) faller også, men ikke mye.

Disclaimer: Det er viktig å påpeke at denne børskommentaren er ment som generell informasjon, og skal ikke forstås som investeringsråd. Formålet er å gi leseren innsikt i verdensøkonomien og finansmarkedene, for å øke forståelsen og kunnskapen om disse områdene.

Morgenrapport – Onsdag 5. juli.

  • Vi tror Oslo Børs åpner ned -0,1%, eller innenfor intervallet [-0,5, 0,3]%.

Våre spådommer, utarbeidet klokken 07:27 i dag, baserer seg på utviklingen i de globale finansmarkedene etter forrige handelsdag.

USA

Wall Street var stengt på tirsdag (Independence Day), og det er derfor ingen drahjelp å få derfra i dag. Investorene venter nå på referatet fra forrige rentemøte i håp om å få mer innsikt i hva verdens viktigste sentralbank tenker om fremtiden. Fed-sjef Jerome Powell har signalisert at rentetoppen ikke er nådd, men ettersom Fed valgte å holde styringsrenten uendret på junimøtet, er det ikke alle som er overbevist om at dette er tilfellet.

Asia

De største indeksene i Asia (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG) er ned -0,6 prosent i snitt onsdag morgen. Børsene i Asia pekte nedover onsdag, ikke minst i Hong Kong der hovedindeksen faller 1,4 prosent i morgentimene. Nikkei 225 faller også, men ikke mye. Det er sannsynlig at de europeiske børsene vil bli påvirket av det negative sentimentet fra Asia.

En ny resultatsesong står nå for tur ettersom 2. kvartal er unnagjort. Det store spørsmålet er om selskapene vil overraske på oppsiden denne gangen også, eller om det vanskelige økonomiske bakteppet vil tvinge selskapene til å nedjustere sine prognoser fremover. Det er også forventet at mye vil handle om AI denne gangen, og hvordan de enkelte selskapene kan skape verdier knyttet til dette.

Renter, valuta og råvarer

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 75,83 dollar per fat, ned -0,1 prosent fra tirsdagens nivåer. Gassprisen (Henry Hub Natural Gas) er opp 0,7 prosent i samme periode. 1 USD koster i skrivende stund; 10,67 NOK, 10,83 SEK, 6,85 DKK og 0,92 EUR, mens 2 -og 10-årsrenten i USA ligger på hhv. 4,92 og 3,85 prosent.

Oljeprisen har beveget seg lite det siste døgnet i påvente av nye impulser som eventuelt kan endre balansen i markedet. Mandag derimot, steg oljeprisen på nyheten om at Saudi-Arabia, Russland og Algerie, tre av medlemmene i OPEC+, kutter sin samlede produksjon med 1,52 millioner fat fra og med august. OPEC-landene, som står for rundt 40 prosent av verdens oljeproduksjon, har måttet kutte produksjonen i flere omganger de siste årene for å demme opp for svakere etterspørsel.

Kilde: Renter, valutakurser, råvarepriser, indekser og aksjekurser er hentet fra Infront.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer