Gå til hovedinnhold

Moderne Private Banking – for smartere millionærer!

Private Banking er en tjeneste som tilbys formuende kunder. Ofte er kravet at man må ha en plasserbar formue på over 2 millioner kroner for å bli Private Banking kunde. Er du Private Banking kunde får du hjelp, støtte og råd innen finansiell planlegging, kapitalforvaltning, skatterådgivning og jus. Som regel får man bedre priser og vilkår som Private Banking kunde også.

Dette stemmer ganske godt overens med Nordnet Private Banking. For å bli Private Banking kunde hos oss krever vi at du har 2,5 millioner kroner stående hos Nordnet. I dag kommer de fleste kundene våre via anbefalinger fra venner, familie og kjente. Det anser vi som et kvalitetstegn. En del av våre kunder er gründere og bedriftseiere som har jobbet hardt for å skape sin formue. De er kostnadsbevisste, finansinteresserte og ønsker selv å bestemme hvordan de skal forvalte sine egne penger. De sikter ofte mot å forvalte formuen slik at neste generasjon kan nyte godt av den, og er tradisjonelt svært opptatt av å slippe unødvendige avgifter som spiser opp avkastningen.

De siste årene har flere og flere banker og kapitalforvaltere fokusert mer og mer på Private Banking. Stadig flere tilbyr spesialiserte tjenester mot denne gruppen av velholdne mennesker. Markedsbudsjetter og salgsteam rettes mot de mest lønnsomme kundene – de som har mest penger.

Hvordan skiller Nordnet seg fra tradisjonell Private Banking?

Ser man nærmere på de ulike aktørenes hjemmesider og hva de tilbyr er det vanskelig å se hva forskjellene er. Fra et pris- og kostnadsperspektiv er de fleste et svart hull med lite eller ingen informasjon. Spørsmålet vi stilte oss når vi startet Private Banking på sommeren 2012 var hvordan kan vi lansere en mer moderne versjon av storbankenes umoderne konsept.

Fokuset vårt var å skape merverdi for våre mest formuende kunder i form av bedre og mer personlig service, men uten å ta betalt for tjenesten.  Vi løste dette ved å opprette Private Banking Service og knytte til oss eksterne eksperter. Dermed kunne vi også tilby den tradisjonelle Private Banking tjenesten, men med et stort unntak – vi har valgt å ta bort rådgivningen og alle avgifter og skjulte kostnader som følger i kjølvannet av dette. Private Banking Service gir deg ingen konkrete investeringsforslag, men hvis du føler behov for det bidrar de gjerne med opplæring i våre produkter og hva du bør tenke på når du skal sette sammen en fornuftig portefølje – dette er faktisk enklere enn folk flest tror.

For med hånden på hjertet, hva gir egentlig tradisjonell rådgivning? Som regel får man et forslag på investeringer av en rådgiver som forsøker å balansere kundenytte med bankens ambisjon om å få inn så mye penger som mulig i deres egne produkter. Og som om ikke det er nok så må man dessuten betale en fast årlig avgift, uavhengig av om rådgivningen resulterer i gevinst eller tap. Har man f.eks. 2,5 millioner kroner og en rådgivningsavgift på 1 prosent så blir dette 25.000 kroner i rene kostnader per år. Det er mye penger!

I Nordnet ser vi på Private Banking på en litt annen måte. Vi er en enkel, aktiv og moderne bank som tror på styrken i våre kunder, og vi er overbevist om at den som bryr seg mest, og den som er best egnet til å ta hånd om dine investeringer er deg selv. Som kunde hos oss får du selvfølgelig personlig og prioritert service, prioritet på meglerbord, tilgang til hjelp, støtte, råd og spareseminarer slik at du kan holde deg oppdatert på hva som skjer i markedet. Forskjellen er at vi har tatt bort alle faste avgifter. Det betyr at du slipper kontoavgifter, forvaltningsavgifter og innskuddskostnader.

I stedet for at en selger ringer deg så har du mulighet til selv, når det passer for deg, å ringe din megler eller kontaktperson i Private Banking for å diskutere investeringer som passer akkurat for deg. Ingen som jobber i Nordnet, heller ikke innenfor Private Banking, har bonuser eller incentiver knyttet til dine valg av spare- og investeringsprodukter. Vårt mål er at det er du som kunde som skal være fornøyd. Du tar beslutningene, vi er her for å hjelpe deg og støtte deg med den informasjonen du trenger.

Vi tror på total transparens, våre kunder skal vite hva de betaler for. Vi tror heller på muligheten til å velge en tjeneste og betale for den, i stedet for å inkludere avgifter for tjenester som man ikke trenger eller som ikke gir noen verdi. Vi tror dette er en bedre og mer moderne Private Banking, og som passer for smartere millionærer. Synes du dette høres interessant ut, legg gjerne igjen kontaktinformasjon på nordnet.no/privatebanking så tar vi kontakt med deg og gir deg den informasjonen du trenger for å bli kunde og ta et smart og moderne valg.

Med vennlig hilsen,
Anders

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer