Markedskommentar uke 21

Oslo Børs har den siste uken steget noe og vært oppe i over 894 poeng. Oljeprisen har også denne uken vært sterk og bikket 17.mai over 80$ pr fat. Den høye oljeprisen er som nevnt i forrige innlegg et resultat av det som på mange måter kan kalles en “perfekt storm”. Oljeproduksjonen er svak i Venezuela og sanksjoner mot Iran påvirker samtidig oljeprisen. Etterspørselen etter olje er fortsatt i vekst og flere analytiker ser for seg en enda høyere oljepris fremover dersom det oppstår et tilbudsunderskudd.

Det er ikke mange dagene igjen av Nordnet-konkurransen 2017/2018. I skrivende stund er avkastningen på 5,6%, noe som må sies å være svært skuffende i sammenlikning med hovedindeksen. Porteføljen har de siste ukene fått et godt løft av seismikkselskapet Spectrum som har steget med over 26% siden aksjen ble tatt inn i porteføljen. Som skrevet i forrige innlegg tror vi fortsatt at Spectrum har mye å gå på og er relativt sett ufortjent billigere priset på EV/MC mot for eksempel TGS.

Denne uken har vi solgt deler av beholdningen i Orkla og kjøpt Hunter Group.

Vi har kjøpt Hunter Group som følge av selskapets eksponering mot tankmarkedet. Ratene er for tiden svært lav og tidspunket for anskaffelse av fire VLCC-er, Very Large Trude Carriers, kan være beleilig. Bak selskapet står Arne Fredly med en eierandel på over 27%. Arne Fredly i seg selv kan på mange måter sies å være et kjøpssignal, samtidig som det er flere andre profilerte investorer med på eiersiden. Kontraktene om de fire VLCC-ene har blitt overført til Hunter Group og selskapet har opsjoner på ytterligere tre tankskip. Det spesielle med disse tankskipene er at de har installert såkalte scrubbere. Fra 2020 kommer det nye miljøkrav for shippingindustrien som innebærer at drivstoffet ikke kan inneholde mer enn 0,5% sulfat, mot de eldre kravene på 3,5%. Selskapene må derfor enten bytte til et mer miljøvennlig drivstoff kalt Marine Gassolje, installere scrubbere eller seile med lavere hastighet enn før.

Vi syntes kombinasjonen av investeringen i fire VLCC-er med installerte scrubbere vil være svært fordelaktig når de nye miljøkravene slår inn. Hvordan markedet påvirkes av en slik endring er naturligvis uvisst, men at kravene vil føre til store endringer er sannsynlig. At Arne Fredly og flere andre profilerte investorer er med på eiersiden ser vi også på som et positivt tegn. Sist og ikke minst var det også et godt tegn at investorer overtegnet bøkene når selskapet hentet kapital for noen dager siden.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer