Markedskommentar uke 12

Nok en uke er forbi. Oslo Børs har også denne uken ligget rundt 800 poeng. Det har ikke vært de store svingningene i samme tidspunkt som det har vært politisk uro på Stortinget. Markedene påvirkes lite av dette ettersom det var lite trolig at eventuelle endringer i koalisjoner ville ha store utslag for den økonomiske politikken. Kronen ville sannsynligvis ha svekket seg mot andre valutaer om det skulle blitt en regjeringskrise, noe utfallet ikke ble.

Vi kjøpte i forrige uke seismikkselskapet Spectrum. Dette var på grunnlag av at Spectrum vil nyte godt av en høyere oljepris, som følge at dette impliserer økte investeringer i oljesektoren. Oljeprisen har siden forrige uke steget over 7% og er svært nære $70 per fat. Dessverre har ikke Spectrum steget tilsvarende i perioden, tvert imot. Vi har fremdeles troen på Spectrum og deres muligheter til å vinne anbudsrunder. Kombinasjonen av økt investeringsvilje fra oljeselskaper og økt oljepris gjør at Spectrum kan få kontrakter fremover.

Ettersom konkurransen nærmer seg slutten tar vi større risiko for å forhåpentligvis kunne stige på resultatlisten. Avance Gas Holding har siden vi tok aksjen inn i porteføljen steget 7,2%. Ratene er fortsatt svært lave, men vi har troen på at markedet vi ta seg opp fremover med lavere flåtevekst. Samtidig vil aksjen være utsatt for den globale markedsøkonomien med proteksjonisme, lavere utnyttelsesgrad og lavere etterspørsel som negative triggere.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer